Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proteste VIOLENTE în Spania: Băştinaşii NU mai vor turişti/ FOTO-VIDEO

SOLARPIX
protest barcelona turism

Tineri radicali au desfăşurat în ultimele zile o campanie împotriva turismului de masă în Spania în regiunea Catalonia şi Insulele Baleare, fiind înregistrate şi acţiuni violente în oraşele Barcelona şi Palma de Mallorca, informează joi agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Până în prezent localnici şi politicieni s-au plâns de presiunea turistică în creştere în unele regiuni spaniole. Dar în ultimele zile aceste proteste au degenerat şi în incidente, cum a fost cel petrecut în apropierea stadionului echipei de fotbal FC Barcelona, unde mai mulţi tineri mascaţi au atacat un autocar turistic. Ei au înţepat un cauciuc al vehiculului şi au scris pe autocar: "turismul ne ucide cartierele".

Vezi şi: TAROM cumpără încă trei avioane de mari dimensiuni, pentru cursele spre China, SUA şi Canada

Atacul a fost revendicat de gruparea de stânga autointitulată "Arran", care a sabotat şi bicicletele turistice disponibile pentru închiriere tot la Barcelona. 

Aceeaşi grupare a tinerilor anticapitalişti a difuzat marţi pe Twitter un filmuleţ cu un protest împotriva turismului de masă care "distruge" insula Mallorca şi aduce acolo lucrătorii "sărăciei". Protestul a avut loc în faţa portului din Palma de Mallorca, iar participanţii la această acţiune au aruncat confeti înspre clienţii unui restaurant. 

Autorităţile locale din Barcelona au formulat plângeri penale împotriva celor care au provocat incidentele. Aceştia din urmă susţin însă că au dorit doar să desfăşoare o acţiune simbolică pentru a atrage atenţia împotriva turismului "distrugător". 

Şi mai la nord, în Ţara Bascilor, tinerii din partidul de stânga independentist 'Sortu' au convocat pentru 17 august o manifestaţie împotriva turismului de masă. 

În Spania au sosit anul trecut 75,6 milioane de turişti străini, regiunile cele mai vizitate fiind Catalonia (18 milioane), Insulele Canare (13,3 milioane) şi Insulele Baleare (13 milioane).

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.