Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proteste VIOLENTE în Venezuela. Un poliţist a murit şi alţi doi au fost răniţi

Un poliţist a fost ucis prin împuşcare şi alţi doi răniţi în cursul confruntărilor cu manifestanţii opoziţiei faţă de preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, miercuri, la o periferie a Caracasului, a declarat ministrul de interne şi al justiţiei din această ţară, Nestor Reverol.

Focurile de armă au fost trase la sosirea poliţiştilor pe un tronson al drumului între Caracas şi San Antonio de Los Altos, o suburbie a capitalei Venezuelei, potrivit ministrului. Dintre cei doi răniţi - unul a fost victima unui glonţ, iar celălalt - a unui obiect contondent, a precizat el.

Vezi și: SONDAJ intern: potențialul PSD și PNL. NECUNOSCUTA din analize/ SURSE

Sute de mii de manifestanţi au invadat străzile Caracasului miercuri la apelul opoziţiei, în timp ce tensiunea a ajuns la vârf în această ţară în care cele două tabere se acuză reciproc de lovitură de stat.

În cursul protestelor de miercuri, peste 20 de persoane au fost rănite, dintre care patru de gloanţe, declarase anterior Alfredo Romero, director al Foro Penal, o organizaţie neguvernamentală de apărare a drepturilor omului, care a înregistrat 80 de arestări în toată ţara.

Opoziţia, majoritară în Parlament din ianuarie, vrea să obţină plecarea preşedintelui Maduro şi a lansat la grevă generală de 12 ore pentru vineri.

Citește și: Oreste DEZVĂLUIE: 'Cine este președintele implicat în scandalul Black Cube'

În replică, puterea venezueleană i-a avertizat miercuri pe patroni că armata şi muncitorii vor prelua controlul asupra întreprinderilor care se vor alătura grevei generale.

Autorităţile în exerciţiu şi preşedintele Maduro acuză frecvent întreprinderile că s-au aliat cu opoziţia "de dreapta" pentru a destabiliza guvernul în cadrul unui "război economic", transmite agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.