Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LIVE Violente la Chișinău. Emisiile televiziunilor intrerupte. Liderul PL aproape linșat de mulțime

proteste

UPDATE 21.34 Președintele Partidului Liberal Mihai Ghimpu a fost atacat în timpul protestelor din această seară. Liberalului i-a fost spart capul după ce a votat pentru Guvernul Filip, informează UNIMEDIA. Protestatarii l-au lovit și dezbrăcat pe președintele PL, scandând minute în șir „Iuda” și „Trădătorul”. Ulterior, acesta a fost ajutat de poliție, dar și unii cetățeni, să scape de furia mulțimii. Incidentul a avut loc în apropierea Cinematografului Patria.

 

UPDATE 21.20 - Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova a venit cu un mesaj către protestatari și polițiști. Aceștia sunt îndemnați să se abțină de la acțiuni care ar încuraja sau provoca violență

UPDATE 21.17 - Operatorul național Moldtelecom a întrerupt emisia a șapte posturi de televiziune naționale, informează UNIMEDIA. Astfel posturile TV Moldova 1, Canal 2, Canal 3, ProTV, Jurnal TV, Publika TV și Prime nu pot fi accesate pe rețelele de cablu. Reprezentanții Companiei de Stat nu au comentat deocamdată situația.

UPDATE: 21.15 - Șeful interimar al Inspectoratului General al Politiei, Gheorghe Cavcaliuc, spune că situația de la Parlament este sub control.

UPDATE: 21.10 - Protestatarii au fost scoși din sediul Parlamentului. Poliția prezentă cu efective impresionante la fața locului.

CONTINUA transmisia LIVE:

 

UPDATE II 21.00: Sute de polițiști au fost aduși la Parlament. Aceștia au format un cordon. Se încearcă dispersarea mulțimii. Protestatarii înaintează în continuare. Aceștea au ajuns deja la etajul doi.

 

___

UPDATE: 21.00 -Fostul premier Ion Sturza îi cere preşedintelui Nicolae Timofti să iasă în faţa mulţimii cu un mesaj de chemare la calm.

„Îi cer garantului Timofti, înainte de a „pupa” Constituția și a pleca la culcare, să iasă în fața națiunii cu un mesaj de îndemn la calm. Îi sugerez reprezentantului sponsorului „guvernării stabile”, domnului James Pettit, să iasă de urgență în fața moldovenilor cu garanții că jocurile „geostrategice” ale băieților „mari” nu vor fi făcute în detrimentul oamenilor simpli și nu vor susține oligarhia coruptă”, a transmis Sturza, în condițiile în care la Parlament oamenii protestează și la această oră.

____

UPDATE: 20.55 - Șase persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma protestelor organizate astăzi în jurul Parlamentului. Potrivit șefului șecției Medicină Urgență din cadrul spitalului de Urgență, Igor Curov, viața pacienților este în afara oricărui pericol. Aceștia au suferit diferite traumatisme ușoare.

____

UPDATE 20.50 - Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează miercuri seara că urmăreşte cu atenţie evoluţiile de la Chişinău şi face apel la toţi actorii politici din Republica Moldova să acţioneze cu toată răspunderea pentru desfăşurarea procesului democratic de învestire în funcţie a Guvernului Pavel Filip.

____

UPDATE 20.30: Deputații care au votat pentru învestirea Guvernului Filip au fost scoși din Parlament printr-o galerie secretă, susține Maria Ciobanu, parlamentar PLDM.

Ea a condamnat felul în care s-a desfășurat ședința Parlamentului de miercuri, invocând mai multe încălcări de procedură.

„De la declararea Independenței Republicii Moldova o rușine mai mare n-a mai cunoscut neamul nostru. Un Guvern venit pe furiș, cu persoane asupra cărora planează suspiciuni de corupție, a fost învestit în 34 de minute…

___

UPDATE: 19.30 Potrivit ultimelor informaţii protestatarii au ocupat un hol, au început să distrugă mobilierul şi să-i scoată pe poliţiştii baricadaţi acolo. Aceştia sunt luaţi practic pe sus unul câte unul, cu tot cu scuturi, duşi în mulţime şi bătuţi de manifestanţi.

 

De asemenea, potrivit radio Chişinău, protestatarii au început să-i atace pe poliţişti cu gaze lacrimogene. 

Liderul Platformei Dreptate şi Adevăr, Andrei Năstase, a făcut un apel la oameni să se retragă şi să nu devasteze clădirea parlamentului. Protestatarii refuză însă să se retragă şi continuă să scandeze 'Jos mafia' şi 'Noi suntem puterea'. 

Potrivit Agora.md, la protestele din faţa parlamentului s-au mobilizat simpatizanţi ai Platformei DA şi ai Partidului Nostru, condus de Renato Usatîi. 

Deputaţii şi noii miniştri se află în clădirea parlamentului de la Chişinău, potrivit Timpul.md.

__

UPDATE 19.20: Premierul Pavel Filip spune că are alte activități, evitând în acest fel să răspundă ce acțiuni întreprinde pentru a calma protestatrii, care deja au intrat în clădirea Legislativului.

Întrebat de Ziarul de Gardă ce între­prinde Cabi­ne­tul său de Miniș­tri în legă­tură cu pro­tes­tele din pre­a­jma Par­la­men­tu­lui, care devin vio­lente, Filip a spus că este ocupat cu „alte activități”.

„Să vor­bim ceva mai târ­ziu des­pre asta, acum sunt ocu­pat în alte acti­vi­tăți”, a spus Pavel Filip. La insis­tența ZdG să spună dacă va inter­veni sau nu, ca să res­ta­bi­lească liniș­tea, Filip a închis tele­fo­nul.

content-image

___

Update 19: Mai mulți protestatari au reușit să intre în clădirea Parlamentului. Ei scandează „Jos Mafia” și „Anticipate”.

Mai mulţi protestatari s-au împrâncit cu poliţiştii, iar unii au dat jos gardul de protecție din jurul Parlamentului. La moment, protestatarii de la Parlament încercă să spargă cordonul de poliţişti.

Oamenii cer să fie anulat votul din Parlament. Manifestanţii scandează „Iuda!”, „Jos mafia!” şi „Noi suntem poporul”, „Nu plecăm acasă”.

grt

12376194_10208718820387309_5073847618705261593_n

____

UPDATE 18.30: Situaţie tensionantă la Parlament. Protestatarii au spart uşa Legislativului.

Oamenii cer să fie anulat votul din Parlament. Manifestanţii scandează „Iuda!”, „Jos mafia!”, „Noi suntem poporul”, „Nu plecăm acasă” și „Acum, ori niciodată”.

Mai mulți protestatari au reușit să intre în clădirea Parlamentului. Ei scandează „Jos Mafia” și „Anticipate”.

cew
cevf

gfd

____

UPDATE 18:00 O parte dintre manifestanți au reușit să pătrundă în sediul Parlamentului.

___

UPDATE 17:10 Protestatarii se îmbrâncesc cu forțele de ordine și strigă: „Hoții”. Manifestanții au înconjurat clădirea Parlamentului. Aceștia scandează: „Jos trădători” și „Nu plecăm acasă”. Pentru că nu au reușit să întrerupă ședința Parlamentului, iar deputații au reușit să acorde vot de încredere Guvernului Filip, reprezentanții protestatarilor au revenit în scuarul Parlamentului, anunță Unimedia.

Protestele împotriva Guvernului Filip ies de sub control. Mai multe filmulețe cu manifestațiile din jurul Parlamentului au fost postate pe rețelele de socializare.

Într-o înregistrare video poate fi observat chiar cum protestatarii dau jos gardul de protecție. Mai mult de atât, pot fi observate îmbrânceli între protestatari și polițiști.

Citește și: target="_blank">Guvernul Moldovei a fost votat în Parlamentul de la Chișinău

http://unimedia.info/stiri/imagini-video-cu-imbrancelile-din-parlament-constantin-Tutu-si-a-demonstrat-forta-108063.html

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.