Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protestele au reînceput în București: Piața Universității este BLOCATĂ / LIVE VIDEO

UPDATE: Manifestanţii care se află, joi seara, în Piaţa Universităţii fac apel la unitate şi solidaritate, scandând mesaje anti-sistem, împotriva clasei politice, dar şi împotriva BOR.

Jandarmeria a închis segmentul de bulevard dintre Piaţa Rosetti şi Cercul Militar Naţional, precum şi porţiunea dintre Hotel Intercontinental şi Piaţa Unirii, protestatarii ocupând şi zona din faţa Facultăţii de Istorie, în dreptul statuilor.

Pe pancartele afişate se pot citi mesaje care au ca numitor comun dorinţa de schimbare a sistemului şi mai mulţi oameni cer ca preşedintele Klaus Iohannis să vină în stradă. ''Klaus, strada se consultă în stradă'' este scris pe câteva pancarte ale protestatarilor, în timp ce pe altele sunt inscripţionate mesaje pro-monarhie.

Totodată, manifestanţii fac o paralelă între fenomenul ''Piaţa Universităţii - 1990'' şi ceea ce se întâmplă în prezent. Sunt afişate pancarte precum ''După 25 de ani suntem din nou golani'', iar în Piaţă s-a putut auzi melodia ''Nopţi'' (Doamne, vino Doamne - n.r.) cântată de Vali Sterian, un adevărat imn al celor care au protestat timp de 53 de zile, în 1990, în aceeaşi zonă.

De asemenea, se scandează împotriva parlamentarilor şi a Avocatului Poporului şi se fac îndemnuri ca oamenii să se alăture în număr cât mai mare protestului strigându-se ''Ieşiţi din casă dacă vă pasă''.

UPDATE: Peste 7.000 de protestatari sunt în Piața Universității. O mie de studenți se îndreaptă, în acest moment, spre Universitate.

Protestele de stradă din București au intrat în cea de-a treia zi! Câteva sute de manifestanți sunt acum în Piața Universității, blocându-o.

Cel puțin 2.000 de oameni sunt în centrul Bucureștiului. Se protestează și în alte mari orașe din țară. La Constanța, în fața prefecturii, sunt 400 de protestatari. La Iași și la Brașov se protestează, dar și la Cluj Napoca.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.