Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protestele determină anularea lansării celor 130.000 de baloane cu care un club din Filipine plănuia să stabilească un record de Anul Nou

artificii

Protestele determină anularea lansării celor 130.000 de baloane cu care un club din Filipine plănuia să stabilească un record de Anul Nou în timpul unui concert al britanicului Pete Tong, anunță BBC, potrivit Mediafax.

Reprezentanții complexului turistic Okada au insistat că evenimentul se va desfășura într-o sală astfel că nu există niciun risc pentru mediu. Toate baloanele ar fi urmat să fie reciclate. Totuși protestatarii au insistat că lucrurile nu sunt atât de sigure pe cât pretind organizatorii.

După ce autoritățile din Manila au intervenit, cei de la Okada au anunțat că renunță ”de bună voie” la eveniment în semn de respect pentru campania de protejare a mediului întreprinsă în Filipine.

Decizia a fost anunțată după ce organizatorii au primit o scrisoare de la Departamentul pentru Mediu și Resurse Naturale în care erau sfătuiți să anuleze manifestarea.

Citește și: Donald Trump va reevalua situaţia din Siria şi probabil va încetini ritmul retragerii trupelor americane

Clubul, care face parte dintr-un complex care include un hotel și săli de jocuri de noroc, a susținut că baloanele au fost realizate din latex biodegradabil, iar după spectacol ar fi urmat să fie reciclate și nu eliberate în aer. Clubul își dorea să intre astfel în Cartea Recordurilor.

O petiție împotriva lansării baloanelor a fost semnată de zeci de mii de protestatari. Organizațiile de protecție a mediului au arătat că și baloanele care sunt etichetate ca biodegradabile rămân în ocean timp de patru ani. În unele zone de coastă lansarea baloanelor este interzisă din cauza impactului pe care îl au asupra mediului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.