Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protestele minerilor se extind în Valea Jiului

mineri

Zeci de mineri de la Mina Vulcan din Valea Jiului nu au intrat, joi, în subteran, în semn de solidaritate cu colegii lor de la Lupeni. Minerii cer demisia conducerii CEH. Zeci de mineri din schimbul al doilea de la Mina Vulcan din Valea Jiului nu au intrat, joi, în subteran, în semn de solidaritate cu colegii lor de la Lupeni care protestează în faţa sediului Complexului Energetic Hunedoara din Petroşani şi cu cele aproximativ 20 de persoane care se află în greva foamei, cerând demisia conducerii CEH.

Peste 100 de mineri de la Exploatarea Minieră Lupeni au protestat, joi, în curtea Complexului Energetic Hunedoara (CEH) din Petroşani. Minerii care pichetează sediul CEH din Petroşani au solicitat anularea deciziei de întrerupere temporară a activităţii pentru personalul auxiliar, respectarea contractului colectiv de muncă şi asigurarea echipamentelor necesare pentru a-şi putea continua activitatea la locurile de muncă. De asemenea, au solicitat demiterea conducerii Complexului Energetic Hunedoara.

Trei lideri sindicali, de la exploatările Lonea şi Livezeni şi de la Preparaţia Coroieşti, au continuat greva foamei, la sediul Complexului Energetic Hunedoara, iar potrivit liderului sindical Ioan Ciubotaru, minerii care urmau să intre în Schimbul II, la EM Vulcan s-au solidarizat protestelor colegilor lor de la Lupeni şi au intrerupt lucrul. Probleme sunt şi la Mina Lonea, de unde nu a mai fost scos cărbune de peste două săptămâni, cele două abataje fiind oprite pentru că nu mai existau echipamentele de susţinere necesare în subteran, scrie zhd.ro.

Complexul Energetic Hunedoara a solicitat anul trecut intrarea în insolvenţă, din cauza datoriilor de peste 1,2 miliarde de lei, înregistrate către furnizori şi către statul român. Tribunalul Hunedoara va decide, în următoarele zile, dacă va admite cererea CEH. În prezent, circa 5.000 de oameni lucrează în cadrul CEH, la Termocentralele Mintia şi Paroşeni şi în exploatările miniere Lonea, Lupeni, Livezeni şi Vulcan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.