Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protestele pentru susținerea Familiei Furdui continuă/ FOTO-VIDEO

F. P.
protest familia furdui

Sâmbătă, 27 noiembrie 2021, în Walsrode, Germania, orașul de reședință al Familiei Furdui, a avut loc un protest împotriva abuzurilor Jugendamt. La protest au participat 200 persoane care au mărșăluit pe străzile orașului până în fața primăriei, unde au susținut discursuri.

În aceeași zi, în Bruxelles, Belgia, peste 1.000 de persoane s-au solidarizat cu Familia Furdui cerând Germaniei să acționeze pentru reîntregirea familiei.

Familia Furdui este o familie de români care locuiește în Germania de nouă ani. Familia are 7 copii: David – 15 ani, Naomi – 14 ani, Estera – 13 ani, Natalia – 12 ani, Ruben – 11 ani, Albert – 9 ani și Lea – 1 an. Petru lucrează în domeniul instalațiilor și amenajărilor interioare, iar Camelia este casnică, dedicând tot timpul îngrijirii și creșterii copiilor.

Copiii familiei Furdui au fost luați abuziv de către Jugendamt în data de 26 aprilie 2021. De atunci au trecut șapte luni și autoritățile germane nu par nici astăzi dispuse să reîntregească familia.

În prima lună șocul despărțirii, lacrimi și întrebări fără răspuns. În a doua lună speranța unui proces rapid și echitabil este năruit prin hotărârea instanței de a lăsa copiii la Jugendamt și numirea unui evaluator. În a treia lună durerea unor copii care își pierd speranța că vor avea o vacanță de vară frumoasă, că vor vizita bunicii sau că vor fi acasă.

În a patra lună Jugendamt reclamă părinții că vorbesc română cu copiii și obține acordul instanței să întrerupă întâlnirile dacă se mai întâmplă. Este totuși acordat „favorul” de a vorbi română cu micuța Lea.

În a cincea lună copiii încep un nou an școlar cu tristețe, părinților nu li se permite să-i însoțească în prima zi de școală. La invitația dirigintelui, mama participă totuși la deschiderea festivă la clasa a 5-a, Ruben îi face bucuros cu mâna când o vede în sală.

În luna a șasea niciun semn că evaluarea va fi gata în curând. Copiilor li se spune să nu se mai gândească la casă că vor sta mulți ani la cămin. În a șaptea lună se înmulțesc protestele, copiii prind curaj, fug pe ascuns acasă, se întâlnesc unii cu alții și cu părinții. În luna a opta ... sperăm să putem scrie că acest coșmar s-a terminat.

Protestele vor continua pe 3 și 4 decembrie, în Linz, Austria, București și Suceava.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.