Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protestele violente au luat cu asalt Franța: Macron convoacă o celulă interministerială de criză. 150 de arestări în noaptea de miercuri spre joi

politico.eu
macron

Preşedintele francez Emmanuel Macron a convocat joi dimineaţă o celulă interministerială de criză în urma unei noi nopţi de violenţe, ca reacţie la moartea unui adolescent ucis de un poliţist în timpul unui control rutier, a anunţat preşedinţia, scrie presa franceză.

În total, 150 de persoane au fost arestate în noaptea de miercuri spre joi şi mai multe clădiri publice au fost "incendiate sau atacate", anunţase anterior ministrul de Interne Gérald Darmanin.

Violenţele au continuat, miercuri seară, în toată Franţa, în special în regiunea pariziană, unde Nahel, în vârstă de 17 ani, a fost ucis de un poliţist după ce a refuzat să se supună.

Situaţia a început să devină tensionată după ora 23.00 (21.00 GMT) la Nanterre, la aproximativ 15 km vest de Paris, în departamentul Hauts-de-Seine, unde adolescentul a fost împuşcat mortal marţi.

Mai mult de o duzină de maşini şi coşuri de gunoi au fost incendiate şi bariere au fost amplasate pe şosea, potrivit jurnaliştilor AFP aflaţi la faţa locului. Cuvintele "Justiţie pentru Nahel" şi "Poliţia ucide" au fost inscripţionate cu spray pe faţada unei clădiri.

Confruntările cu poliţia au avut loc în jurul orei 01.00 (23.00 GMT miercuri) într-un cartier din oraş, care fusese deja scena unor confruntări între locuitori şi poliţie în ziua precedentă. Au fost trase gaze lacrimogene ca răspuns la aruncarea de pavele.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.