Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protestul AUR din Capitală s-a terminat cu două dosare penale și 7 sancțiuni

Radu Pop
Inquam Photos / Octav Ganea
protest-aur-victoriei

Un bărbat a venit la protestul din Capitală cu arme albe, iar altul cu spray-ul lacromogen, fiindu-le întocmite dosare penale. Alte șapte persoane au fost sancționate, valoarea totală fiind de 32.000 de lei, potrivit Jandarmeriei București. Cinci persoane au avut nevoie de ajutor medical.

Citește și: Haos total la protestul din Piața Victoriei. George Simion acuză o 'diversiune' a PSD (video)

Jandarmii au întocmit un act de constatare pentru sesizarea organelor de urmărire penală, în urma depistării unui bărbat care a participat la protestul in Piața Victoriei, având asupra sa un spray iritant-lacrimogen.

De asemenea, polițiștii Capitalei au depistat un bărbat care avea asupra sa două arme albe. Acesta a fost condus la sediul secției, unde i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirii infracțiunii portul sau folosirea de obiecte periculoase.

Totodată, jandarmii au aplicat șapte sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 32.000 de lei. Două sancțiuni în valoare totală de 20.000 de lei au fost aplicate la Legea 60/1991, art. 26, lit. a (organizarea şi desfăşurarea de adunări publice nedeclarate, neînregistrate sau interzise), una în valoare de 10.000 de lei la Legea 60/1991, art. 26, lit. b (nerespectarea orelor de desfăşurare, traseelor de deplasare sau locului şi perimetrului destinat adunării publice) și patru sancțiuni în valoare totală de 2.000 de lei la Legea 60/1991, art. 26, lit. e (instigarea prin orice mijloace, iniţierea sau recurgerea la acţiuni violente sau alte manifestări, cu intenţia de zădărnicire ori tulburare, în orice mod, a adunărilor publice).

În continuare, se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare.

În același context, Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov a dislocat două autospeciale de stins incendii și 2 ambulanțe SMURD.

„Pe timpul acestor adunări publice nu au fost înregistrate evenimente deosebite, astfel că doar 5 persoane au necesitat asistență medicală din partea pompierilor paramedici, 3 dintre acestea fiind transportate la spital pentru investigații amănunțite. Afecțiunile au constat în probleme respiratorii, lipotimie și leziuni ușoare”, arată Jandarmeria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.