Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protestul camionagiilor din Canada dă roade: Cea mai populată provincie renunță la pașaportul de vaccinare și alte restricții

captura youtube
protest camione Canada

Prim-ministrul provinciei canadiene Ontario, epicentrul mişcării de contestare a măsurilor antiepidemice din ţară, a anunţat luni că de la 1 martie se va renunţa la paşaportul de vaccinare, transmite AFP, potrivit Agerpres.

'Vom renunţa la paşapoarte' de la 1 martie, a declarat prim-ministrul Doug Ford într-o conferinţă de presă, explicând că marea majoritate a locuitorilor sunt vaccinaţi şi că vârful valului Omicron a trecut.

Ridicarea măsurilor sanitare este cerută cu vehemenţă de contestatarii care blochează de mai mult de două săptămâni capitala federală Ottawa, situată în provincia Ontario.

Pentru a pune capăt blocajului, premierul canadian Justin Trudeau ar fi pe punctul de a recurge la legea privind măsurile de urgenţă, a transmis postul CBC.

Legea poate fi invocată în caz de 'criză naţională' şi acordă guvernului federal mai multe puteri spre a-i pune capăt.

Justin Trudeau urma să discute luni cu toţi şefii guvernelor provinciilor canadiene.

În Ontario, Doug Ford a anunţat că, din 17 februarie, 'vom elimina toate pragurile, mai puţin în sălile de concert, teatre şi la evenimente sportive, unde vor fi plafonate la 50%'.

'Suntem în măsură să accelerăm planul de redeschidere' datorită scăderii numărului de spitalizări şi de infectări, a precizat el.

Ontario, cea mai populată provincie canadiană, reimpusese, ca şi alte provincii la sfârşitul lunii decembrie, printre cele mai restrictive măsuri din lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.