DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Protestul COTAR paralizează miercuri centrul Capitalei: Poliţia Rutieră a întocmit lista străzilor care trebuie evitate

Inquam Photos / Octav Ganea
protest transportatori taxi cotar

Brigada Rutieră a Capitalei va dispune restricții temporare de circulație, miercuri, în timpul mitingului transportatorilor din Piața Victoriei. Sunt vizate trei artere importante care duc în Piața Victoriei, iar circulația va fi deviată pe bulevardele Aviatorilor și Mihalache.

La manifestația orgnizată miercuri, în Piaţa Victoriei, în intervalul orar 06.00-18.00, traficul rutier va fi restricționat temporar sau atunci când situaţia va impune, transmite Brigada Rutieră, cu privire la măsurile pe care le va lua în timpul mitingului Confederației și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), care va avea loc pe 17 aprilie în fața guvernului.

Astfel, vor fi instituite următoarele restricţii de circulaţie:

- începând cu ora 06.00, se va restricţiona traficul rutier pe Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, respectiv Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere (zona central - mediană, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor), permiţându-se circulaţia pe ambele sensuri ale Str. Arh. Ion Mincu;

- la nevoie, se va restricţiona traficul şi pe Str. Paris și breteaua care leagă Bd. Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei;

- începând cu ora 06.00, circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în fața Guvernului României, între Bd. Aviatorilor şi Cal. Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu, asigurându-se circulaţia pe Cal.Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzeşti şi Bd. Lascăr Catargiu.

Rute alternative:

- Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – Șos. București-Ploiești;

- Bd. Ion Mihalache – Bd. Mareşal Averescu – Bd. Mărăşti – Piaţa Montreal – Șos. București-Ploiești.

Brigada Rutieră va dispune măsuri de fluidizare a traficului rutier şi solicită conducătorilor de autovehicule:

* să circule cu prudență;

* să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic;

* să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate;

* să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv;

* să evite pe timpul deplasărilor manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate şi semnalizate sau la culoarea verde a semaforului electric, după o temeinică asigurare şi să nu staţioneze pe partea carosabilă.

Harta cu restricţii și rute ocolitoare poate fi consultată pe site-ul https://bpr.politiaromana.ro

Confederaţia Operatorilor şi Transportorilor Autorizaţi din România (COTAR) va protesta, miercuri, în Piaţa Victoriei, împotriva aprobării proiectului de lege privind activităţile de transport alternativ. Membrii COTAR îşi continuă protestul început din martie şi cer Guvernului să ia măsuri pentru interzicerea pirateriei şi să excludă falşii transporturi de pe drumurile din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.