Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protestul din industria de Apărare din România care aruncă în aer măsurile lui Ciolacu: Sute de angajați protestează și cer scutiri de taxe

ultima ora

Acțiune de protest organizată de Sindicatul ICA, afiliat BNS, are loc miercuri dimineața în fața sediului Societății CARFIL, producător de tehnică militară.

Potrivit unui comunicat al BNS, toți salariații, mai exact 470 de angajați din cadrul CARFIL, au oprit lucrul pentru a protesta față de aplicarea Legii 269/2023 la această unitate.

Sindicaliștii susțin că legea, aplicată la societățile comerciale cu capital majoritar/integral de stat, din industria de apărare, conduce la scăderea veniturilor la bugetul de stat.

„Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei și aprobat de Guvern, prin care se acordă o scutire societăților din industria de apărare de la aplicarea Legii 296/2023, scutește doar tichetele de masă și ajutoarele sociale acordate angajaților. Cele două excepții, nu ajută societatea comercială. În prezent fiind mai multă nevoie de creșterea numărului de angajați, de menținerea plății orelor suplimentare și de acordarea de bonusuri salariale - având în vedere că numărul de comenzi a crescut semnificativ. Indiferența față de aceste aspecte va face imposibilă onorarea comenzilor preluate de S. CARFIL S.A. Numărul comenzilor este mai mare, lucru care face ca volumul de muncă să crească și mai mult, iar angajații nu vor mai face ore suplimentare”, transmite Blocul național Sindical.

Federația susține că Ministerul Economiei trebuia să inainteze Guvernului un memorandum care să ajute societatea comercială, nu să solicite măsuri sociale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.