Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Provocare pentru partidele politice, care iau de la stat zeci de milioane de euro: Mitropolia Banatului donează generatoare electrice pentru spitalele de copii

mitropolia banatului

Aproape 100 de milioane de euro primesc partidele politice din România, anual, din banii populației, subvenții! Din acești bani, însă, politicienii nu fac lucruri pentru familiile aflate, de exemplu, în risc social, pentru spitale sau alte cauze sociale. Însă, ce nu fac partidele, face Biserica.

Încă un exemplu de urmat este dat de Mitropolia Banatului! Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” și Maternitatea Bega au primit săptămâna trecută generatoare de curent electric. Proiectul s-a realizat la inițiativa Mitropoliei Banatului, prin implicarea organizației Armata Îngerilor și cu sprijinul companiei Cons Electrificarea Instal.

În doar 24 de ore, Asociația Armata Îngerilor a strâns, cu sprijinul Mitropoliei Banatului, suma de 20.000 de euro, conform basilica.ro.

„Am luat două generatoare, unul pentru spitalul de copii, celălalt pentru maternitate, pentru că s-a văzut la pana aceea de gaze, când au rămas spitalele fără căldură… Mai ales copiii sunt cel mai greu de protejat în situații din acestea, când nu e căldură”, a spus Mitropolitul Ioan.

„Cu ajutorul bunilor credincioși și al unei fundații care e alături de noi, iată că, încet-încet, rezolvăm niște probleme care se mișcă greu în sistemul acesta de stat”, a adăugat părintele mitropolit.

Spitalul de Copii și Maternitatea Bega sunt acum acoperite în cazul unui consum de energie electrică suplimentară. Fiecare unitate medicală a fost dotată cu câte un generator a cărui capacitate a fost calculată special.

„Este soluția pe termen mediu și e dovada că teritoriul timișean știe să își arate solidaritatea cu spitalul care îngrijește ca pacienți copiii județului și ai regiunii. Este o mână întinsă de Mitropolie alături de ONG-urile care iau în considerare că noi suntem unitatea unică de îngrijire a copiilor din tot sud-vestul României”, a declarat medicul Mihai Gafencu, director adjunct al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara.

La predarea generatoarelor în ambele locații au fost prezenți Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Ovidiu Adam, managerul Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”, Marius Craina, managerul Maternității Bega, Diana Vitan Martinaș de la Armata Îngerilor.

Echipa tehnică de la Cons Electrificarea Instal, care a furnizat și instalat generatoarele, a fost coordonată de directorul general Eleodor Coptil.

Pe lângă furnizarea de energie pentru încălzire, cele două generatoare asigură și o rezervă de energie electrică în caz de avarie locală sau creștere a consumului.

Sursă foto: Facebook / Cons Electrificarea Instal

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.