Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Provocare pentru politicieni: poate deveni România a cincea forță agricolă din UE?

Facebook/Rodbun Grup
combina treiera agricultura

O companie agricolă din România a lansat în aceste zile o dezbatere de interes pentru economia românească în ansamblu: poate deveni România a cincea forță agricolă din UE? Având în vedere lipsa de performanțe a României în domenii mai recente, agricultura ne poate plasa pe un loc extrem de onorant în Europa, aducând în țară miliarde de dolari.

În prezent, țara noastră este pe locul 7 în topul celor mai mari producători agricoli din UE, cu o valoare a producției de 19 mld euro în anul 2019. România e devansată de Polonia (26.4 mld euro) și Olanda (29.1 mld euro). Țările aflate pe primele patru poziții (Franța, Germania, Italia, Spania) se află într-o altă ligă, cu valori de peste 50 mld euro.

Provocarea RodBun pentru fermieri, specialiști în agricultură, experți în fonduri europene, jurnaliști și decidenți este să răspundă la întrebarea: poate România deveni a cincea forță agricolă din Europa¬? În ce orizont de timp? Ce strategii ar trebui urmate pentru a atinge acest obiectiv? Care sunt avantajele noastre competitive în raport cu Polonia? Dar cu Olanda?

Textul integral poate fi citit aici:

???????? Cum poate deveni România a cincea forță agricolă din Europa? 7️⃣ În prezent, țara noastră este pe locul 7 în topul...

Publicată de Rodbun Grup pe Luni, 25 ianuarie 2021

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.