Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Provocarea anului 2020 - Lumea va trece într-o nouă etapă. Ce ne așteaptă în 'Era Dezordinii'

stanford.com
analiza

Lumea este pe cale să pășească într-o nouă eră, se arată într-o analiză realizată de experții Deutsche Bank, informează Digi24. Fenomenul globalizării, care a creat creșterea economică rapidă din ultimii 40 de ani, se va termina, iar noua era va fi caracterizată de o etapă de „dezordine” accentuată.

Analiștii Deutsche Bank argumentează că 2020 va reprezenta începutul unui nou superciclu structural. Astfel de evenimente „modelează tot, de la economii, la prețurile activelor, politică și felul nostru de viață”.

Echipa, condusă de Jim Reid, preconizează o „Eră a Dezordinii” care este accelerată, dar nu produsă, de noul coronavirus. Această nouă era va reprezenta începutul prăbușirii activelor globale și creșterea datoriilor la nivelul guvernelor și corporațiilor.

În ce privește situația geopolitică, tensiunile dintre SUA și China vor fi caracteristice pentru perioada de dezordine, în condițiile în care China își continuă drumul spre restaurarea rolului său istoric de putere economică masivă, susținând, totuși, propriile sale valori, distincte de cele ale Occidentului.

'Murim' cu legea în mână - România nu poate produce medicamente din plasma provenită de la donatorii Covid-19

„O confruntare a culturilor și intereselor se apropie, în condițiile în care China se apropie de momentul în care va redeveni cea mai mare economie a lumii”, se arată în raport.

Era Dezordinii – mai specific, următorii 10 ani, ar putea, de asemenea, să reprezinte o șansă pentru Europa să devină o mare putere și să se consolideze mai mult prin integrare sau să ajungă în punctul în care contradicțiile sale devin mult prea puternice.

Cele opt teme care vor caracteriza „Era dezordinii” sunt:

  • Deterioriarea relațiilor China-SUA și o inversare a tendințelor globalizării
  • Deceniul crucial pentru Europa
  • O perioadă dominată de deficite și datorii
  • Inflație sau deflație?
  • O creștere a inegalităților după care va urma o reacție adversă care inversează tendința
  • Prăpastia dintre generații se va lărgi
  • Dezbaterea climatică
  • Revoluție tehnologică sau bule tehnologice?

Specialiștii îți spun care sunt afecţiunile, alimentele şi medicamentele care 'ameţesc' etilotestul

Generația milenialilor, tinerii cu vârste cuprinse între 22 și 38 de ani, va fi cea care va conta din ce în ce mai mult în economie și care va fi cea mai influentă în ce privește decizia politică.

Experții Deutsche Bank spun că acest segment generațional a acumulat o serie de frustrări serioase în ultimii ani și în ce privește evoluțiile politice, precum alegerea lui Donald Trump în funcția de președinte al Statelor Unite sau votul pentru Brexit în Regatul Unit, dar și în ce le privește pe cele economice.

Milenialii ar urma să reprezinte schimbarea balanței de putere înspre impozitare mai dură pentru proprietăți, venituri și corporații și o redistribuție intergenerațională mai accentuată a bunăstării. „Noua” generație ar putea fi, de asemenea, mai tolerantă față de inflație, în măsura în care devalorizarea banilor va eroda povara datoriilor pe care noua generație le moștenește, mutând greutatea plății acestor datorii pe deținătorii de obligațiuni care tind să fie mai degrabă de partea generației mai în vârstă și a celor mai bogați.

„Epoca globalizării de la care ne luăm probabil la revedere a cunoscut cea mai bună creștere combinată a prețului activelor din orice epocă din istorie, cu randamente ale acțiunilor și obligațiunilor foarte puternice la nivel general. „Era Dezordinii”, în schimb, amenință valorile globale ridicate actuale, nu printr-o scădere a prețurilor ci „printr-o ieftinire a lor în special în termeni reali”, prin inflație, concluzionează cei de la Deutsche Bank.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.