Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Provocările sportului: Antrenamente libere în afara cluburilor, creşterea cheltuielilor, criza voluntarilor sau impactul dereglărilor climatice (studiu)

Facebook
handbal minge

Mai multe antrenamente libere în afara cluburilor, creşterea cheltuielilor din cauza majorării costurilor materiilor prime, criza voluntarilor sau impactul dereglărilor climatice sunt provocările cu care sportul se confruntă, conform unui studiu realizat de Centrul de economie şi de drept al sportului (CDES) publicat luni, relatează AFP, citat de Agerpres.

Acest studiu se bazează pe un chestionar trimis factorilor implicaţi în sport între decembrie 2021 şi ianuarie 2022, care a produs peste o mie de răspunsuri, precum şi reuniuni şi mese rotunde. Obiectivul este un efort comun pentru "evoluţia sportului în orizontul 2035", a explicat Christophe Lepetit, economist al CDES în cursul unei videoconferinţe.

Pentru a face faţă tuturor acestor provocări, "trebuie planificat".

"Perioada 2000-2020 a fost caracterizată prin trei tendinţe: o plafonare a practicii, o diversificare a formelor de practică şi a aspiraţiilor practicii şi o dezinstituţionalizare a practicii", arată studiul. Criza sanitară a accentuat acest boom al practicii "a la carte".

În paralel, arată studiul, cluburile cunosc o criză a voluntariatului întrucât "formele de angajare s-au schimbat şi criza sanitară a accelerat plecarea unei părţi a voluntarilor cluburilor, atât de necesari mişcării sportive".

Organizat de Agenţia Naţională pentru Sport (ANS), studiul subliniază, de asemenea, că "probabila creştere viitoare a preţurilor materiilor prime riscă să majoreze cheltuielile legate de practica sportivă (cheltuieli de deplasare, construcţie şi exploatare a echipamentelor".

O altă preocupare crucială: mediul, întrucât "două luni de practică sportivă vara sunt ameninţate de creşterea temperaturilor".

"Marile evenimente sportive vor cunoaşte o bulversare în organizarea lor ca urmare a restricţiilor de deplasare la mare distanţă", se mai arată în acest studiu, care preconizează "reabilitarea termică a tuturor clădirilor".

"Sportul are nevoie de un plan ambiţios de construcţie şi renovare a echipamentelor pentru a-şi îndeplini rolul social", se arată în finalul studiului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.