Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Provocatoarea 'Până unde are oxigen dragostea'

carte petria

Alexandru Petria este unul dintre cei mai provocatori scriitori și publiciști de la noi. Nonconformist, parcă are o reală plăcere să meargă împotriva curentului, să riște când și unde alții tac, ține să fie el însuși și în condiții nefavorabile, chit că nu-i e ușor- bănuiesc. Îl admiri sau îl înjuri, nu prea e loc de căldicel în receptarea lui. Oricum, nu plictisește.

A publicat până în prezent cărți de poezii, de proză și de interviuri. Are un roman tradus în Olanda, iar poeziile i-au cunoscut versiuni în spaniolă, catalană, neerlandeză, franceză, maghiară și sârbă. Cartea sa de convorbiri cu regizorul și scriitorul Mircea Daneliuc a devenit bibliografie obligatorie pentru cei interesați de lumea filmului.

Cea mai nouă apariție editorială a lui Petria, volumul de poezii „Până unde are oxigen dragostea” (se poate comanda online aici....), editura Alexandria Publishing House, este încă o dovadă a talentului său, certificat de-a lungul timpului de majoritatea criticilor literari prestigioși. Este o carte de poezii de dragoste de-o sinceritate brutală, bărbătească, care încalcă fără teamă o serie de tabuuri, în ce privește limbajul și descrierea sexualității, dar totul este învăluit într-o ciudată și persistentă tandrețe. Îl suspectez pe autor că e un sentimental ce-și reprimă pulsiunile și le ascunde sub măștile ironiei și cinismului.

„Până unde are oxigen dragostea” merită citită, e o oază de literatură adevărată în mohorala vieții cotidiene.

Ca să vă provoc la lectură, transcriu superba și ultra-scurta poezie care deschide volumul, „dragostea”: „ca și cum ai afla o gaură în mare/ și prin ea/ ai arunca semințe de margarete în australia”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.