Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Proxeneţi din Ilfov recrutau tinere prin metoda 'Loverboy' sau de pe reţelele de socializare

enational.ro
DIICOT

Doi bărbaţi din Ilfov au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, ei fiind acuzaţi de procurorii DIICOT că recrutau tinere prin metoda "Loverboy" sau de pe reţelele de socializare, după care le băteau şi le obligau să se prostitueze în ţară şi în Marea Britanie.

Procurorii DIICOT - Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane - BCTFU, au efectuat percheziţii în judeţului Ilfov, fiind reţinuţi doi bărbaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane în scopul exploatării sexuale şi proxenetism, pe relaţia Marea Britanie, dar şi în plan intern, respectiv în Capitală şi judeţul Ilfov.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, cei doi proxeneţi au recrutat, găzduit şi obligat să practice prostituţia mai multe femei, prin exercitarea de violenţe fizice şi psihice, victimele fiind recrutate prin metoda "Loverboy" sau prin intermediul unor aplicaţii de socializare.

Aceştia se foloseau de site-uri de anunţuri de publicitate din mediul online, facilitându-se astfel legătura între clienţii doritori de servicii sexuale şi victimele obligate să presteze aceste servicii sexuale, suspecţii însuşindu-şi sumele de bani astfel obţinute.

Cu ocazia percheziţiei, au fost ridicate mai multe telefoane şi dispozitive electronice, precum şi mijloace materiale de probă.

Cei doi suspecţi au fost arestaţi preventiv pe o perioadă de 30 de zile, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.