Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PRU are un atu mai mare decât Ponta

tubemogul.com
tv

Ponta s-a întors în brațele lui Dragnea. Nu s-a speriat de dosarul cu finanțarea vizitei lui Blair în România. Acolo e apă de ploaie. S-a speriat de posibile conexiuni care să meargă mai departe, spre Kazahstan. Acolo, în stepa asiatică, sunt ascunse micile secrete ale lui Ponta. Mici, dar cu multe zerouri.

Citiți și: Dragoste cu năbădăi la vârful celui mai mare partid din România

Pe de altă parte, vocalul lider informal din PSD nu pare dispus nici să dea un mesaj public, categoric, să spulbere orice speculație că ar mai sprijini în continuare, subteran, mișcările prietenului Ghiță. Și asta în ciuda așteptărilor lui Dragnea.

De fapt, Partidul România Unită, preluat de mogulul Sebastian Ghiță, nu are mare nevoie de Victor Ponta ca să încurce lucrurile în campania pentru parlamentare. Are mai mare nevoie să facă ceva zgomot, iar pentru asta are un instrument mult mai util decât Ponta însuși: RTV.

RTV este o televiziune de nișă, orientată spre segmentul ușor de sedus de titluri senzaționaliste. În multe zile audiențele RTV sunt la nivelul Antenei 3.  Arsenie Boca, misterele dacilor, miracolele din Bucegi, vampirul Soros, iată o serie de subiecte pe care e greu să o ratezi dacă apeși, chiar din greșeală, pe telecomandă în dreptul postului lui Ghiță.

Acestea sunt și temele preferate ale electoratului PSD, convins că România se află sub ocupație străină, că suntem vânduți la bucată, ca marea finanță mondială se alimentează cu pensiile amărâților nostalgici după Ceaușescu.

RTV și-a făcut un public captiv, precum Antena3, odinioară.

Pentru telespectatorii de genul ăsta, nu e nevoie ca Ponta să se înscrie în PRU sau să mai susțină PRU pe față, ci doar să tacă. Restul îl face chiar televiziunea lor favorită, din titluri, alăturări, asocieri, sugestii.

N-ar trebui să ne surprindă dacă o parte din audiența încuiată în bula catodică a propagandei lui Ghiță va trăi până pe 11 decembrie  cu impresia  că Ponta candidează din partea PRU. Dacă nu va fi prea frig în duminica respectivă, s-ar putea chiar să iasă la vot și să pună ștampila pe partidul lui Țepeș (și-al lui Ponta).

Poate că PRU, la sfârșitul zilei, va rata pragul parlamentar, dar pagubele făcute PSD-ului lui Dragnea s-ar putea să nu fie chiar nesemnificative. Să nu uităm că, în 2004, la locale, un partid paronimic (PUR) a luat 6% doar sprijinit de postul Antena3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.