Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PRU Cluj se întărește prin absorbția a două partide

PRU Bogdan Diaconu

Partidul România Unită Cluj devine o forță redutabilă în cadrul alegerilor parlamentare după absorbția a două partide cu peste 10.000 de membri. Președintele filialei clujene, senatorul Alexandru Cordoș a semnat astăzi protocolul de fuziune cu Partidului Românilor de Pretutindeni, respectiv cu Partidul Social Românesc.

Alexandru Cordoș a declarat că prin această mutare PRU Cluj devine o forță mult mai puternică pentru promovarea valorilor românești.

Din partea PSRO a semnat protocolul Mircia Giurgiu, liderul filialei clujene, care devine astfel prim-vicepreședinte PRU Cluj.

“Am început proiectul PSRO Cluj cu mare ambiții, mare încredere că putem face multe. Din păcate activitatea după alegeri a fost tot mai slabă la nivel național. Am așteptat toată vara o decizie a conducerii partidului, până la urmă de la nivel central ni s-a transmis că fiecare filială să facă ce vrea. Noi dorim să rămânem implicați în apărarea drepturilor oamenilor, mai ales că avem 9 consilieri locali în urma alegerilor din vară. Avem inclusiv două procese câștigate cu Jandarmeria, după ce am demarat o acțiune la Beliș Fântânele, prin care am solicitat apărarea drepturilor morților. Participanții au cerut jandarmilor să verifice legalitatea unui transport de 60 metri cubi de lemn, care ar ajunge un an de zile la un sat din zona montană. Ei au dat în participanți cu gaze lacrimogene. Noi n-am fost violenți, ei ne-au provocat, nu e normal din moment ce noi plătim taxe și impozite. Cazul a ajuns spre judecare la Parchetul Militar”, a declarat Mircia Giurgiu, candidat PRU la Camera Deputaților, anunță Napocanews.ro.

Citește și: Generali MApN şi SPP, înaintaţi în grad la trecerea în rezervă de preşedintele Iohannis

Și Alexandru Cordoș a subliniat că avem o problemă majoră în Transilvania legat de lipsa lemnelor de foc pentru localnici, alături de lipsa locurilor de muncă: “Să respecte Guvernul legea și să dea posibilitatea oamenilor să se încălzească cu lemne din pădure. Își spun că sunt tehnocrați, dar și-au bătut joc de această noțiune. Din păcate tehnocrații nu pot face nimic, sper ca noul Parlament să schimbe legea în favoarea oamenilor, nu a multinaționalelor. Se vând în continure terenurile, iar noi ca un partid care apără drepturile românilor, strigăm către Guvern să facă ceva și să dea lemne de foc populației de acolo”.

Liderul Partidului Românilor de Pretutindeni Cluj, Florin Țîra, fost campion național al României la sanie, s-a declarat bucuros de această fuziune cu PRU și totodată convins că va duce mai departe proiectele începute de formațiunea sa. “Am fost un partid nou, de oameni tineri, care am dorit să schimbăm ceva. Acele schimbări am dorit să le facem la nivel micro. Una din ideile primite de PRU a fost să redăm școala elevilor, pentru ca aceștia să aibă acces în curțile școlilor după ore”, a spus acesta.

În noua configurație, PRU Cluj va lucra la mai multe proiecte dedicate însănătoșirii populației prin sport. Bogdan Ungureanu, președinte PRU Cluj-Napoca, candidat pentru Camera Deputaților, a menționat că partidul susține ca salariul minim să fie de 2000 lei inclusiv pentru sportivi, pentru că un sportiv în momentul de față trăiește cu 700 de lei pe lună, restul trebuie să-i vină din surse externe.

Ungureanu a atras atenția și asupra faptului că de când au venit tehnocrații la guvernare, orice achiziție se face doar prin SEAP, iar un sportiv așteaptă săptămâni la rând după echipament nou, dacă i se rupe cel pe care-l utilizează. Mai mult, chiar și medicația trebuie să și-o procure prin achiziție publică, adică cea mai ieftină, nu una care să i se potrivească.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.