DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

PS Atanasie de Bogdania a sfințit noua biserică din Ferrara: Episcopia Italiei a dăruit moaștele Sf. Cosma și Damian

basilica.ro
PS Atanasie de Bogdania

Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania a binecuvântat lucrările de amenajare a noii biserici parohiale din Ferrara, Italia. Cu acest prilej, ierarhul a dăruit parohiei fragmente din moaștele Sfinților Doctori fără de arginți Cosma și Damian, oferite de Episcopia Italiei.

Aceștia sunt ocrotitorii inițiali ai sfântului lăcaș, iar sărbătoarea lor a devenit al doilea hram al parohiei, conform Basilica.ro.

În cadrul Sfintei Liturghii, Arhiereul-vicar al Episcopiei Italiei l-a hirotonit întru diacon pe ipodiaconul Raffaele Guerra, un italian convertit care va sluji în parohie.

În semn de prețuire pentru toți cei implicați în amenajarea noii biserici, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania a oferit Gramate Episcopale atât Consiliului și Comitetului Parohial, cât și Părintelui Paroh Vasile Jora.

„Biserica nu este doar locul în care ne mântuim, ci și spațiul în care ne exersăm, în mod concret, virtuțile care ne ajută spre mântuire”, a spus Preasfințitul Părinte Atanasie.

„Aici cultivăm iubirea de aproapele și de comunitatea de care aparținem. Aici înmulțim milostenia și, prin darul nostru, sporim bucuria celuilalt și împlinirea inimilor noastre”.

Parohia „Sfântul Nicodim cel Sfințit de la Tismana” a fost înființată la Ferrara în 2006. Noul locaș de cult a fost achiziționat în 2016. Biserica românească din Ferrara atrage numeroși credincioși români din Basarabia și Transnistria, care sunt foarte implicați în viața parohiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.