Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PS Damaschin Dorneanul a resfințit paraclisul din lemn al Mănăstirii Pătrăuţi

basilica.ro
PS Damaschin mesaj suceveni

Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, a resfinţit marţi paraclisul din lemn al Mănăstirii Pătrăuţi, notează Basilica.ro.

Asupra lăcaşului de cult au fost executate mai multe lucrări de restaurare, cum ar fi cele de sablare şi lăcuire exterioară a Paraclisului, modificare a dimensiunilor Sfintei Mese și îmbrăcarea acesteia în marmură, precum și de împodobire interioară cu icoane.

Paraclisul cu hramul „Sfântul Domnitor Ştefan cel Mare” a fost construit în anul 2004 la iniţiativa Arhiepiscopului Pimen.

Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul a oficiat apoi Sfânta Liturghie în faţa bisericii mari – care este cea mai veche biserică ortodoxă monument UNESCO din România – cu ocazia hramului acesteia închinat Înălţării Sfintei Cruci.

La predică, ierarhul a vorbit despre importanţa Crucii.

„Crucea este nu doar semnul jertfei, nu doar semnul umilinței, nu doar ceea ce ar fi înțeles oamenii care nu l-au cunoscut și nu îl cunosc pe Dumnezeu, ci Crucea este semn de biruință”.

„Crucea este semnul dragostei. Puterea cu care Dumnezeu l-a biruit pe demon, păcatul și iadul este puterea dragostei; prin dragoste a biruit Dumnezeu, iar Crucea nu este semnul unei pierderi; Crucea este semnul unui câștig prin dragoste. Prin smerenie a biruit Dumnezeu”, a spus Preasfinţia Sa.

Construită în anul 1487, Mănăstirea Pătrăuţi a fost desființată de Imperiul Austriac la începutul secolului al XIX-lea, iar în anul 2021 a revenit la statutul de mănăstire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.