Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PS Ignatie: 'Clopotele, odată sfinţite, ne dau un semnal, că trebuie să ne îndreptăm pașii înspre biserică – locul unde Îl întâlnim pe Dumnezeu'

basilica.ro
Episcopul Ignatie

Episcopul Ignatie a sfinţit clopotele bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și „Sfântul Grigorie Palama” din municipiul Bârlad.

Episcopul Huşilor a vorbit în cuvântul său despre rolul clopotelor.

„Am chemat harul și binecuvântarea lui Dumnezeu, pentru ca glasul acestor clopote să ne îmboldească să venim în casa Domnului, să căutăm clipe de liniște sufletească, de trăire autentică a credinţei și, mai ales, de comuniune cu El. Clopotele, odată sfinţite, ne dau un semnal, că trebuie să ne îndreptăm pașii înspre biserică – locul unde Îl întâlnim pe Dumnezeu. Un al doilea dar pe care îl au clopotele, pe lângă acela de a ne chema la rugăciune, este că, atunci când în văzduh este vreme rea – tunete, fulgere sau grindină –, clopotele, prin sunetele lor, au darul de a însenina vremea, de a o face mai blândă. Transpunând acest rol al clopotelor în viaţa noastră, ori de câte ori răspundem sunetului acestora și venim la rugăciune, dacă în sufletul nostru este viforniţă, vreme rea (tunete și fulgere), totul se înseninează, prin rugăciune și liniște, în preajma lui Dumnezeu”, a subliniat Preasfinţia Sa citat de basilica.ro.

Lucrările de construcţie la lăcaşul de cult menţionat se apropie de încheiere, iar sfinţirea bisericii este fixată pentru 13 noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.