DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

PS Ignatie: Dumnezeu nu are nevoie de recunoștința noastră / El vrea să ne învețe arta și virtutea recunoștinței

„Dumnezeu nu are nevoie de recunoștința noastră. Nu se diminuează cu nimic din slava și măreția Sa dacă noi oamenii ne dovedim a fi ingrați și nerecunoscători. Domnul vrea să ne învețe să deprindem arta și virtutea recunoștinței”, a afirmat duminică Episcopul Ignatie al Huşilor, potrivit basilica.ro.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în Duminica celor 10 leproşi în Parohia Fedești, Protopopiatul Huși, unde a menţionat raportul dintre binefacere, recunoştinţă şi mulţumire.

Spre deosebire de Dumnezeu, Care nu cerşeşte recunoştinţa şi nici nu reproşează nimic, „noi, când facem un bine și nu primim mulțumirea cuvenită, avem tendința, din păcate, să reproșăm”, a subliniat Episcopul Huşilor.

Ierarhul a prezentat profilul celui bolnav de „lepra cerșitului recunoștinței”:

Citește și: Anunț de ultimă oră al lui George Simion! Legea care va fi susținută de AUR

„Faci binele cu gândul să aștepți răsplată și laude. În momentul în care cel căruia îi faci binele nu va fi suficient de recunoscător, tu te vei năpusti asupra lui, te vei mânia și îi vei aduce aminte că are datoria de a fi recunoscător”.

„O vei face însă într-o manieră în care vei strica toată bucuria binelui pe care ai săvârșit-o, încât nici cel care a beneficiat de atenția ta nu mai are suficiente resurse să simtă mărinimia sufletului tău”.

„Va spune în inima sa: mai bine îi dau înapoi tot ceea ce el mi-a făcut mie. Iar dacă este vorba de o faptă bună pe care nu o mai poate întoarce înapoi, va spune: mai bine nu îmi făceai acel bine decât să îmi tot reproșezi”, a spus Preasfinţia Sa.

„Nu detectăm în atitudinea pe care a avut-o Domnul Hristos față de samarinean nimic din acest portret al celui care cerșește recunoștință”, a conchis Episcopul Ignatie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.