Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PS Ioan Casian: Mântuitorul arată că femeia este egală cu bărbatul ca demnitate, fiind și ea chip al lui Dumnezeu

www.basilica.ro
parinte ioan casian

Episcopul Canadei a spus în Duminica Samarinencei că prin samarineancă Iisus Hristos ni s-a descoperit ca Mesia tuturor. El a mai subliniat că dialogul profund al Mântuitorului cu această femeie arată că femeia este egală cu bărbatul ca demnitate, fiind și ea chip al lui Dumnezeu, conform basilica.ro

„În Biserică trăim timpuri apostolice”, a spus Preasfințitul Ioan Casian în omilia rostită duminică la Catedrala din Saint-Hubert.

„Nu pentru că am trăi în aceeași perioadă cu Sfinții Apostoli, ci pentru că trăim aceeași taină care se petrece în Biserică. Dumnezeu preface aceste daruri ale omului, pâinea și vinul, în elemente care ne poartă spre viața veșnică”, a explicat el.

Ierarhul a adăugat că fântâna patriarhului Iacob, unde are loc dialogul cu samarineanca, „este o imagine a ceea ce înseamnă harul mântuitor și transfigurator al Împărăției Cerurilor”.

Inițial, femeia crede că Hristos îi vorbește despre o apă materială, dar apoi primește o taină: mărturia Lui despre Sine ca Mesia.

„Această întâlnire relatată astăzi evidențiază tocmai dimensiunea euharistică a relației noastre ca Biserică cu Dumnezeu. Hrana de care vorbește Mântuitorul în această pericopă, de a face voia Tatălui, este pentru noi participarea la Sfânta Euharistie prin care răspundem chemării lui Dumnezeu și împlinim voia Lui”, a mai spus părintele episcop.

„Aceasta ne descoperă tocmai importanța întâlnirii cu Dumnezeu, care pornește de la lucrurile noastre concrete și ne ridică pe un plan spiritual mai înalt. Mântuitorul se descoperă femeii din Samaria și prin ea nouă tuturor, ca Mesia, ca Fiul Lui Dumnezeu, Cel care dă viața veșnică și răscumpărarea.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.