Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PS Timotei Prahoveanul a slujit la biserica 'Adormirea Maicii Domnului' din Mizil, unde se află un fragment din moaştele Sf. Gheorghe Pelerinul

basilica.ro
PS Timotei Prahoveanul

Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a slujit marţi la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Mizil, potrivit basilica.ro.

În lăcaşul de cult se află la închinare un fragment din moaştele Sfântului Gheorghe Pelerinul, cinstit de Biserica Ortodoxă în 17 august.

Despre Gheorghe Pelerinul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a spus că este singurul sfânt însoţit de această slujire aparte, aceea de a fi pelerin, „pelerin în ţara lui la multe mănăstiri, dar şi la Locurile Sfinte, iar viaţa lui a fost însoţită de fapte minunate”.

„Faptul că el aproape un cerşetor – dar care nu era un om sărac, pentru că el acasă a avut pământuri, familie, copii – a renunţat la toate pentru o nemărginită dragoste faţă de Dumnezeu, traiul lui amestecat cu cel al săracilor l-a urcat mult înaintea lui Dumnezeu”.

„O astfel de viaţă este deosebit de pilduitoare, iar dacă noi nu am ajuns la această măsură a rugăciunii de toată noaptea sau a rugăciunii de ceasuri la rând va trebui să învăţăm din exemplul, din vieţuirea sfinţilor şi a sfântului pe care Biserica îl pomeneşte astăzi”, a subliniat ierarhul.

„Dorim să aveţi o zi binecuvântată prin rugăciunile şi ocrotirea Sfântului Gheorghe Pelerinul”, le-a spus, în încheierea cuvântului său, PS Timotei Prahoveanul .

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a trecut în rândul Sfinţilor pe Sfântul Gheorghe Pelerinul în şedinţa de lucru din 5 octombrie 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.