Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PS Timotei Prahoveanul către seminariști: Stați lângă Mântuitorul Hristos și ascultați cuvintele Lui

timotei prahoveanul

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul i-a îndemnat marți pe elevii seminariști bucureșteni să valorifice perioada cursurilor „stând lângă Mântuitorul și ascultând cuvintele Lui”, notează Basilica.ro.

„Perioada șederii dumneavoastră într-o școală de teologie poate fi asemănată cu ucenicia apostolilor pe lângă Mântuitorul Hristos”.

„Pentru că toți absolvenții școlilor de teologie sunt asemenea apostolilor: unii fideli până la capăt, cum a fost Ioan Evanghelistul; alții se pot lepăda, dar apoi pot plânge cu amar cum a făcut Petru; alții pot vinde sânge nevinovat și pot rămâne trădători până la sfârșitul vieții lor”, a afirmat Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Ierarhul le-a prezentat elevilor modelul de viaţă al Sfântului Ioan Evanghelistul.

„Fiecare își alege modelul și vă îndemn să vă alegeți modelul plin de dăruire al Evanghelistului Ioan care nu s-a ascuns nici prin case de frica iudeilor, nu a fost nici trădător, nici în fața slujitorilor, arhiereilor, ci a mers până la capăt slujind pe Învățătorul Său”.

Preasfinţia Sa a oficiat o slujbă de Te-Deum la Seminarul Teologic Ortodox „Nifon Mitropolitul” din Bucureşti cu ocazia noului an şcolar preuniversitar 2020-2021.

În cuvântul său, Părintele Episcop a reiterat că 2020 este Anul pastorației părinților și copiilor în Patriarhia Română.

Anul acesta „îi cinstim în mod deosebit pe părinții care au sădit de timpuriu în inimile și comportamentul copiilor lor frica de Dumnezeu. Ce mare lucru este să întâlnești un tânăr binecrescut!”.

„Nu trebuie numaidecât să fie elev sau student al unei școli de teologie. Un copil crescut într-o familie evlavioasă este în primul rând educat și are întotdeauna bună cuviință. Are acea frică de Dumenezeu și rușine de oameni care se întâlnesc tot mai rar”.

Conform PS Timotei Prahoveanul, rolul familiei, al părinților binecredincioși „este tot mai important într-o lume care nu prețuiește decât lucrurile care trec”.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor s-a rugat lui Dumnezeu pentru profesorii şi elevii instituţiei de învăţământ teologic.

„Profesorilor acestui seminar să le dea râvna Apostolilor și dragostea ucenicilor care au mers împreună cu Mântuitorul; elevilor să le dăruiască o picătură din dragostea pe care ei au avut-o și să capete în urma acestor studii înțelepciunea care șade la tronul lui Dumnezeu”.

„Vă felicit la început de an școlar și ne rugăm ca Dumnezeu să-l binecuvinteze cu roade bogate întru mulți și binecuvântați ani!”.

Părintele Episcop a binecuvântat cu agheasmă sălile de curs, biblioteca Seminarului, camerele internatului, precum și spațiile în care își desfășoară activitatea Școala postliceală sanitară Sfântul Ierarh Nectarie.

Directorul adjunct al Seminarului, Arhim. Nectarie Șofelea, a transmis mesajul Patriarhului României adresat elevilor, părinților și profesorilor.

La eveniment au fost prezenți atât elevii Seminarului Teologic Nifon Mitropolitul, cât și cei ai școlii sanitare Sfântul Ierarh Nectarie din cadrul Seminarului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.