Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PS Varlaam despre ASCOR: A luat ființă în amintirea multor organizații interzise în perioada comunistă

Reprezentanții Asociației Studenților Creștin-Ortodocși (ASCOR) s-au rugat duminică la Sfânta Liturghie pe Dealul Patriarhiei împreună cu Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul. Ierarhul li s-a adresat la finalul slujbei. I-a felicitat la împlinirea a 30 de ani de existență și le-a amintit istoricul asociației, potrivit basilica.ro.

„ASCOR a luat ființă în amintirea multor organizații de studenți și tineri creștini din perioada interbelică, organizații interzise, bineînțeles, în perioada comunistă, mulți dintre liderii acestora plătind cu ani grei de închisoare”, a amintit ierarhul.

Episopul vicar patriarhal a spus că asociația are un rol foarte important în promovarea credinței între tinerii studenți, având filiale în toate centrele universitare din țară.

PS Varlaam Ploieșteanul a notat activitatea studenților ortodocși în perioada pandemiei.

Citește și: Cristoiu: ‘Alegerile trebuie amânate. Între dreptul de a alege și dreptul de a nu purta mască, eu prefer dreptul de a nu purta mască’

„Ca în toți acești treizeci de ani, Asociația Studenților Ortodocși s-a remarcat în această perioadă de pandemie printr-o implicare dinamică, atât ca voluntari în organizarea și păstrarea ordinii și respectarea dispozițiilor la sfintele slujbe, apoi au ajutat foarte mulți dintre ei la împărțirea sfintei lumini în ajunul Învierii Domnului și la împărțirea Paștilor. Și foarte mulți au fost implicați ca voluntari, alături de parohii sau de alte organizații filantropice, în ajutorarea bătrânilor, a persoanelor singure, a celor bolnavi în această perioadă de pandemie”.

Ierarhul a spus că trebuie „să ne gândim cu respect mai ales la primele generații ale acestei asociații care organizau întruniri naționale și internaționale foarte importante și conferințe susținute de mari duhovnici”.

El a notat și „abnegația, interesul deosebit arătat de tinerii studenți învățăturii creștine, spiritualității ortodoxe românești, față de scrierile filocalice și de teologia părintelui Dumitru Stăniloae”.

PS Varlaam a spus că Duminica în care sunt cinstiți Sfinții Părinți de la Sinodul al 4-lea Ecumenic este una potrivită întrunirii ASCOR întrucât și ei sunt chemați la cultivarea și păstrarea unității de credință, a unității Bisericii și a neamului.

Episcopul vicar patriarhal a semnalat că „foarte mulți tineri care au fost de-a lungul celor treizeci de ani membri ai ASCOR-ului se află în țări străine, au cariere universitare sau profesionale excepționale, lucrează în instituții de prim rang și continuă activitatea aceasta de mărturisire a dreptei credințe și constituie temelia multora dintre parohiile noastre din diaspora”.

„În Occident, cei mai prezenți și cei mai activi sunt tinerii altădată membri ai acestei asociații”, a notat PS Varlaam Ploieșteanul.

14 reprezentanți din țară, câte unul pentru fiecare filială, s-au aflat la București, în perioada 17-19 iulie, pentru Consfătuirea Națională ASCOR. Duminică, după Sfânta Liturghie, studenții ortodocși s-au întâlnit cu Patriarhul Daniel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.