Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD, criticat DUR dinspre Bruxelles pentru scandalul pensiilor speciale: 'Soluţia propusă e FRECŢIE la picior de lemn'

parlamentul european

PSD primeşte critici dure în scandalul iscat pe tema modificării pensiilor speciale. Europarlamentarul Cristian Preda (PPE) a declarat la RFI că nu era momentul să se discute despre pensiile speciale în vacanţa parlamentară, fără o dezbatere în prealabil.

“Eu cred că nu e bine să discutăm în timpul vacanţei despre acest subiect şi mi se pare de nejustificat faptul că fără a avea o discuţie prealabilă în Parlament cu toate forţele politice, cu specialişti din societate, în mijlocul verii să născoceşti această chestiune, mie mi se pare că nu e momentul să discutăm acum despre asta, în condiţiile în care repet, Parlamentul e în vacanţă, nu e o dezbatere publică prealabilă, în care să avem opiniile specialiştilor înainte de toate şi suntem în plină manipulare mediatică, am impresia, pe care o folosesc în acest moment cei din PSD”, susţine Preda.

Citeşte şi: ALERTĂ: DEȚINUT periculos, EVADAT de la penitenciarul POARTA ALBĂ

În opinia lui Cristian Preda, "ceea ce se propune de fapt este să se păstreze acest regim de pensii speciale, să nu piardă nici unul dintre cei care au fost privilegiaţi în ultimii doi ani de pe urma acestui regim care însemna pensii foarte mari şi în plus indexate în funcţie de inflaţie şi în funcţie de creşterea salariului din domeniul de care au ţinut respectivii pensionari şi mi se pare că este o frecţie la picior de lemn ce se propune în acest moment, să se elimine unul dintre aceşti factori, să se păstreze doar indexarea în funcţie de inflaţie. N-am văzut nişte simulări care să ne arate că în acest fel bugetul Ministerului de Interne ar fi mai echilibrat”.

Citeşte şi: Comisiile de Apărare, CRITICI pentru Guvern: 'Amatorismul PSD a dus la un exod de personal din MApN şi MAI' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.