Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD a câștigat procesul cu AEP! Buică, după decizia CAB: 'Nu e o surpriză'. Care este suma solicitată de social-democrați

ziaruldevalcea.ro
sigla PSD

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) va rambursa PSD suma de 3,3 milioane lei, reprezentând cheltuielile electorale din timpul campaniei pentru alegerile europarlamentare, în urma deciziei Curţii de Apel Bucureşti, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, preşedintele Autorităţii, Constantin-Florin Mituleţu-Buică.

Mituleţu-Buică a spus că nu este o surpriză decizia CAB, deoarece PSD şi-a rezolvat neregularităţile pe care le constatase AEP.

"Nu este o surpriză pentru că, după momentul emiterii deciziei de către AEP, aşa cum am spus şi la momentul respectiv, PSD şi-a complinit acele neregularităţi pe care le constatase AEP. La momentul plângerii prealabile, am constatat şi noi aceste modificări şi compliniri, dar, potrivit regulilor şi legislaţiei, nu puteam face noi nimic să ne anulăm actul nostru, ci o instanţă. Şi iată că instanţa a decis ca AEP să emită o nouă decizie. AEP, ca urmare a deciziei, va plăti sumele respective de 3,3 milioane şi ceva de lei şi va pune în drepturi PSD. Nu e nicio surpriză", a precizat preşedintele AEP.

Specialist militar infecționist dezvăluie tratamentul folosit în România pentru SARS-CoV-2


Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au dispus ca Autoritatea Electorală Permanentă să plătească Partidului Social Democrat suma de 3,38 milioane lei, reprezentând rambursarea cheltuielilor electorale din timpul campaniei pentru alegerile europarlamentare.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În august 2019, AEP a decis ca PSD să nu primească niciun leu rambursare pentru campania la europarlamentare, motivul invocat fiind faptul că cererea de rambursare era semnată de Mircea Drăghici, cel care demisionase din funcţia de trezorier al PSD, iar AEP considera că el nu mai este reprezentantul legal al partidului.

PSD a contestat decizia în instanţă şi a solicitat să-i fie restituită suma de 3,3 milioane lei, reprezentând contribuţii ale candidaţilor partidului în campania electorală pentru alegerile europarlamentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.