Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD acuză PNL că pune umărul la explozia prețurilor: Cineva câștigă 'big time' din cazinoul care a devenit piața energiei. Românii doar plătesc prețul

adevarul.ro
curent energie

Eurodeputatul PSD Dragoș Benea afirmă că agenda guvernării PNL e configurată de dezideratul satisfacerii „jucătorilor” din piața energiei, nu de obiectivul protejării populației în fața creșterii facturilor: „Cineva câștigă 'big time' din cazinoul care a devenit piața energiei”.

„Cineva câștigă 'big time' din cazinoul care a devenit piața energiei. Românii doar plătesc prețul! PSD și conducerea sa de atunci au plătit un preț scump – al demonizării – din cauza OUG 114, act normativ ce prevedea măsuri fiscale prin care se asigurau resurse bugetare, concomitent cu protejarea intereselor & buzunarelor unor pături largi de consumatori vulnerabili din România. Marii finanțiști din PNL & USR, în frunte cu fostul ministru de Finanțe Cîțu, actual premier, au abrogat Ordonanța încă din primele luni ale guvernării (dec. 2019), demantelând o filozofie fiscală care – de bine, de rău – a funcționat, pentru că în centrul ei erau plasate interesele celor mulți, nu ale 'jucătorilor' din piață. În locul OUG 114, au pus o guvernare a trăitului pe datorie, în care festivalul de împrumuturi orchestrat de Cîțu a dus datoria publică la peste 50%. Și înglodarea în datorii continuă chiar în timp ce citiți aceste rânduri”, scrie pe Facebook Dragoș Benea.

Europarlamentarul PSD apreciază că abrogarea OUG 114 a mai avut o consecință directă: explozia prețului la gaze și energie, „lucru deja vizibil în facturile lunare nejustificat de mari pe care sute de mii de români și familiile lor le decontează”.

El arată că într-un singur ans-au înregistrat următoarele creşteri de prețuri în energie:
● la gaze: +24,6%
● la energie electrică: +20,5%
● la comustibili: +14,1%
● la alimente: +2,7%.

De asemenea, eurodeputatul social-democrat amintește că în noiembrie 2019, Ludovic Orban, prim-ministru la acea vreme, califica OUG 114 drept 'un act normativ criminal, care creează probleme în sistemul bancar și energie', pledând pentru urgentarea desființării acesteia.

„Cineva câștigă 'big time' din cazinoul care a devenit piața energiei din România și e sigur că nu românii sunt cei care câștigă: românii suportă, cu stoicism, nedreptele costuri ale liberalizării, iar 400.000 de consumatori vulnerabili și familiile lor privesc cu spaimă cum temperatura din termometre coboară și iarna bate la ușă. La doi ani de la instalarea „dreptei” la cârma țării, constatăm că avem de-a face cu o guvernare care nu guvernează pentru români, ci pentru alții, o guvernare a cărei agendă e configurată de dezideratul satisfacerii din piața energiei, nu de obiectivul protejării populației în fața creșterii asfixiante, complet nejustificate, a facturilor. Pentru " de tinichea Cîțu & co., împovărarea și întoarcerea pe dos a buzunarelor românilor este literă de lege”, conchide Benea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.