Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lege PSD - ALDE - PMP depusă în Senat: Fără incompatibili în funcții de ales local

incompatibil

Senatori de la PSD, ALDE şi PMP au iniţiat o propunere legislativă în completarea OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ care prevede 'împiedicarea accesului la calitatea de ales local' a persoanelor declarate incompatibile sau aflate în conflict de interese.

Conform expunerii de motive a propunerii legislative, depusă la Senat, vor fi luate măsuri legale concrete pentru a 'împiedica accesul la calitatea de ales local a persoanelor în privinţa cărora s-a constatat, prin rapoarte de evaluare întocmite de Agenţia Naţională de Integritate, cu mai puţin de trei ani înainte de data alegerilor, că au săvârşit fapte care au determinat existenţa conflictului de interese sau a stării de incompatibilitate'.

Iniţiatorii consideră că, în mod simetric, se asigură efectivitatea dreptului de a candida şi de a ocupa funcţia de ales local pentru persoanele în privinţa cărora a intervenit un termen de trei ani între data alegerilor şi data la care a fost întocmit raportul prin care s-a constatat conflictul de interese sau starea de incompatibilitate.

Senatorii sunt de părere că propunerea lor legislativă este menită să asigure 'corelarea prevederilor legale privind exercitarea dreptului de a fi ales, precum şi validarea alegerii consilierului local, primarului, consilierului judeţean şi preşedintelui consiliului judeţean cu prevederile art. 25 alin. (2) şi (5) şi 26 alin. (3) din Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.