Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD, amendament controversat la legile educației: Ar putea interzice predarea noțiunilor din manualul de istorie

F. P.
educatie reforma

Parlamentarii PSD au depus un amendament la proiectul de legi ale educației care ar putea interzice ca elevii să mai învețe noțiuni care stau la baza regulamentelor europene sau chiar importante noțiuni istorice, potrivit listei de amendamente obținute de stiripesurse.ro.

Cel puțin în această cheie poate fi interpretat amendamentul social-democraților, potrivit căruia în școli „Sunt interzise manifestările și propaganda de natură politică și ideologică, precum și prozelitismul religios”.

Actualul text din legea Ministerului Educației este: „Sunt interzise manifestările și propaganda de natură politică și prozelitismul religios” (art. 11, alin. 1).

Concret, PSD propune interzicerea propagandei de natură „ideologică”, sub umbrela căreia s-ar afla atât ideologiile predate la orele de istorie, cât și cele care reprezentă fundamentul Uniunii Europene.

Motivele PSD

Cum motivează parlamentarii PSD amendamentul: „Niciun membru al corpului didactic nu poate fi obligat să promoveze o ideologie care contravine propriilor sale convingeri, pe de altă parte, niciun părinte nu își poate vedea încălcat dreptul constituțional de a-și crește copilul potrivit propriilor convingeri și propriei conștiințe.

Potrivit dicționarului explicativ al limbii române, „ideologie = 1. Totalitatea ideilor și concepțiilor filosofice, morale, religioase etc. care reflectă, într-o formă teoretică, interesele și aspirațiile unor categorii într-o anumită epocă; 2. Știință care are ca obiect de cercetare studiul ideilor, al legilor și al originii lor.”

Reamintim că grupul Parlamentar PSD - Camera Deputaților a depus 790 de amendamente proiectelor de legi ale educației. În aceste zile, va fi organizat un maraton al dezbaterilor parlamentare, până în data de 27 aprilie, de la ora 9:00 dimineața, până la ora 21:00  – acestea vor fi organizate inclusiv sâmbăta. USR a anunțat în jur de 200 de amendamente depuse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.