Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD, pe cale să călărească ANI / DOCUMENT

PSD

Stiripesurse.ro va prezinta propunerile nominale pentru membrii Consiliului National de Integritate.

Persoanele propuse urmeaza sa fie audiate in Comisia Juridica din Senat. Preşedintele Consiliului este ales dintre membrii acestuia, prin votul secret a cel puţin jumătate plus unu dintre membri, în termen de 5 zile de la data şedinţei de constituire a Consiliului. CNI poate propune Senatului numirea şi revocarea din funcţie a preşedintelui şi vicepreşedintelui Agenţiei Nationale de Integritate.

Printre membrii propusi se regasesc lideri de top ai PSD precum Robert Negoita, Vasile Silvian Ciuperca si Adrian Tutuianu.

Silvian Ciuperca, seful CJ Ialomița, a intrat in vizorul DNA si este suspecat ca ar fi favorizat o firmă din Timişoara căreia i-a fost concesionat, în mod fraudulos, un teren agricol de circa 495 de hectare, prejudiciind astfel bugetul instituţiei cu aproape 200.000 de lei pentru fiecare din cei 35 de ani ai duratei contractulului.

Adrian Ţutuianu, seful CJ Dâmboviţa, era cercetat in luna martie de DNA pentru trafic de influenţă în legătură cu campania electorală pentru alegerile locale din 2012. Informaţia este cuprinsă în dosarul senatorului PSD Ion Stan. Procurorii DNA arată că au disjuns cercetările faţă de Adrian Ţutuianu în urma unui denunţ făcut de omul de afaceri Nicuşor Sorin Dima, cel care l-a denunţat şi pe Ion Stan.

Robert Negoita, primarul sectorului 3, a fost parat la ANI, fiind acuzat de un posibil conflict de interese descoperit de Centrul de Investigatii Media si inspectorilor de integritate i s-a cerut sa verifice modul in care o firma apartinand familiei sale, Pro Confort Windows, a ajuns sa lucreze intr-un proiect de reabilitare termica a unui bloc din Capitala, lucrare finantata exclusiv de institutia condusa de Negoita.

LISTA PROPUNERILOR:

content-image

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.