Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD: Anul 2016 - mort în privința fondurilor europene

teodorovici

Fostul ministru de Finante si al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, sustine ca acest an va fi "mort" în privinta fondurilor europene, spunând ca România s-a întors în perioada 2009-2011, având avansuri primite de la CE de doua miliarde de euro, "bani care zac în conturi".

Eugen Teodorovici a declarat, joi, la Cluj-Napoca, într-o conferinta de presa, ca exista, totodata, mii de facturi pentru beneficiari neplatite la Ministerul Fondurilor Europene, iar noul ciclu financiar nu este acreditat, transmite  Mediafax

"În privinta fondurilor europene, astazi, România s-a întors în perioada 2009-2011, din pacate pentru noi ca tara. România are avansuri primite de la CE de doua miliarde de euro pentru exercitiul financiar 2014 - 2020, bani care zac în conturi si nu sunt pusi la dispozitia beneficiarilor. Sunt mii de facturi pentru beneficiari neplatite la Ministerul Fondurilor Europene. Noul ciclu financiar nu este acreditat, sistemul nu e confirmat de Curtea de Conturi. Avem trei probleme majore. (?) Situatia ne arata ca acest an va fi un an mort în ceea ce înseamna fondurile europene, lucrurile nu se vor misca, eforturile nu sunt însotite de masuri complementare, de actiuni care sa duca la cresterea economiei", a spus Teodorovici.

Acesta a subliniat ca fostul ministru al Fondurilor Europene, Aura Raducu, a fost "o catastrofa pentru tara, o rusine nationala" si a apreciat faptul ca actualul titular al portofoliului, Cristian Ghinea, l-a sunat pentru a discuta cu el.

"I-am spus domnului ministru ce prioritati trebuie sa urmeze pâna la final de an. Sunt trei prioritati, respectiv plati la zi pentru toate facturile, sa lanseze toate finantarile europene pentru noul ciclu financiar pâna la final de an si sa acrediteze noul sistem pe 2014 - 2020", a spus Eugen Teodorovici.

De asemenea, acesta a criticat situatia din domeniul agriculturii, unde sunt mii de beneficiari neplatiti, desi România are un premier care a fost comisar european pentru Agricultura si un ministru de resort care a fost anterior secretar de stat la Ministerul Agriculturii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.