Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD anunță că a găsit soluția pentru examenul de rezidențiat în lipsa ministrului Educației

romania tv
examen rezidentiat

Social-democrații spun că în Parlament se va modifica legea privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului astfel încât examenul să se poată desfășura și în lipsa semnăturii ministrului Educației. Deputatul PSD Sebastian Radu a anunțat marți că alături de președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu, deputatul PSD Bianca Gavriliță și senatorii Renică Diaconescu și Ion Ganea, a depus amendamente în acest sens la lege și ele au trecut de primul filtru parlamentar prin comisii.

O altă modificare este ca în următorii 5 ani numărul minim de posturi aprobate pentru concursul de rezidențiat să reprezinte cel puțin numărul de absolvenți de medicină generală din anul respectiv.

„Soluția oferită poate rezolva ușor atât criza organizării examenului de rezidențiat de anul acesta, prin adoptarea rapidă a propunerii legislative, cât și pe cea a deficitului de medici prin creșterea cifrei de școlarizare, oferind posibilitatea tuturor absolvenților de medicină generală să aibă șansa obținerii unui post. Corelat cu extinderea posibilităților de efectuare a rezidențiatului și în alte unități medicale, cred că aceasta este cea mai bună variantă”, a mai transmis deputatul.

Examenul de rezidențiat care ar fi trebuit să aibă loc pe data de 17 noiembrie a fost amânat pentru 8 decembrie, deoarece la Ministerul Educației nu există un ministru care să semneze cele șapte ordine necesare organizării probei.

Citește și: SURSE - Fierbere în Pro România: 'Riscăm să ne dăm foc la valiză dacă votăm guvern PNL' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.