Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD anunță SCHIMBAREA Codurilor: 'Vom modifica tot ce înseamnă Codurile Penale'

protest tricolor

Guvernul PSD a detonat o parte a societății când a adoptat o OUG prin care se modificau Codurile Penale și de Procedură Penală. Au urmat proteste masive de stradă, fără precedent în istoria României. Milioane de oameni au ieșit în stradă, iar guvernul a abrogat celebra OUG 13.

PSD s-a repliat și anunță că va modifica, în cele din urmă, Codurile Penale așa cum cere CCR. Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al PSD, spune ce pași va face partidul în următoarea perioadă, într-un interviu pentru gazetadecluj.ro.

Citește și: A arătat TOT: A prezentat emisiunea FĂRĂ LENJERIE INTIMĂ, într-o rochie TRANSPARENTĂ / VIDEO

”Vom modifica tot ce înseamnă Codurile Penale în raport cu cele semnalate de Curtea Constituţională. Legea răspunderii magistraţilor va fi implementată în două forme: pentru procurori şi judecători. Vom ţine cont de toate reclamaţiile făcute de magistraţii corecţi şi reali ce semnalau presiunea exercitată de anumiţi procurori DNA. Probabil că va fi o lege ce va proteja corpul ce poate să controleze sau ancheteze judecătorii. Nu orice procuror DNA va putea face astfel de demersuri. De fapt vorbim de reglementări ce sperăm să readucă democraţia care a fost în România. Cea câştigată de cei care au murit, lângă mine, pe baricadele Revoluţiei. La Cluj, Nemeş nu şi-a dat viaţa ca să vină azi procurorul general Augustin Lazăr să spună că vrea să monitorizeze toţi politicienii din România. Nu cred că Lazăr sau Kovesi s-au dus vreodată în viaţa lor la cimitirele din Timişoara, Cluj, Iaşi sau Bucureşti să aprindă o candelă pentru cei ce şi-au dat viaţa pentru o democraţie, dreptul la a ne exprima, libertatea presei, drepturi individuale şi multe alte lucruri. Noi cei din PSD am anunţat şi prin vocea mea, şi prin cea a lui Dragnea ori Şerban Nicolae, că nu ne vom bate joc sub nici o formă de voturile obţinute pe 11 decembrie anul trecut, indiferent de ce vrea sistemul acesta toxic să transmită prin anumite mesaje. Prin urmare, Guvernul îşi continuă activitatea aşa cum trebuie şi suntem în barem cu totul. Ce am promis ca termene am realizat. Parlamentul are o Conducere excepţională, doi oameni care ştiu ce au de făcut: şi Liviu Dragnea, în Camera Deputaţilor, şi Tăriceanu, la Senat. Vom face toate modificările promise înainte, în timpul şi după campania electorală. Pentru asta am fost votaţi, mergem înainte.”, a spus Ștefănescu.

Citește și: S-a DEZBRĂCAT pentru a-și arăta tatuajul din ZONA INTIMĂ în timpul unei emisiuni: Cum arată prezentatoarea / VIDEO

Liderul PSD a vorbit și despre celebrul SISTEM, iar cel vizat este Victor Ponta.

”Victor Ponta a crezut în acest sistem la pactul de Coabitare. Gabriel Oprea, preşedintele UNPR a crezut în acest sistem şi a vorbit în repetate rânduri despre ”Statul de Drept” şi interesul naţional, iar ulterior l-au făcut pulbere. Lucrurile sunt foarte clare. În România trebuie reinstaurată democraţia, trebuie să stăm fiecare în banca noastră şi să respectăm legile şi Constituţia, în aşa fel încât românul să se simtă bine în ţara lui. Să nu mai fie vânat, ascultat, urmărit.

Unii dintre noi suntem obişnuiţi, şi eu şi Dragnea, Şerban Nicolae, Gabi Firea. Suntem trecuţi prin astfel de lucruri şi nu reacţionăm. Alţii au învăţat ce înseamnă faţa hâdă, pe care o dezvăluia Sebastian Ghiţă, a ceea ce numim noi BINOM, iar voi jurnaliştii: SISTEM. Aceasta este faţa hâdă. Cu toate acestea vom duce mai departe demersurile de implementare a programului de guvernare. Săptămâna viitoare, cred că Olguţa Vasilescu va ieşi cu tabelul integral privind grilele de salarizare în toate domeniile de activitate. În maxim două săptămâni vom lansa textul LEGII PREVENŢIEI pentru tot ce înseamnă firmă românească cu capital autohton, ca să nu mai fie cazuri de abuz, de anchete, de nenorocire cu românii care au o firmă privată sau oameni care rămân fără locul de muncă. Această Lege a Prevenţiei va include ca orice organ de control fie el procuror, poliţie economică, ANAF sau altceva să intre în legătură cu experţii acelei firme private pentru negociere. Aşa vor exista spre exemplu şi punctul de vedere al anchetatorului şi punctul de vedere al expertului economic. Se va evita astfel închiderea cu uşurinţă a firmei şi implicit pierderea locurilor de muncă ale angajaţilor acesteia. Vom lua astfel exemplul a multor ţări din Europa care caută să redreseze greşelile economice şi nu să stopeze activitatea firmelor. Din punct de vedere al legislaţiei legată de drepturi şi libertăţi cum a anunţat şi PSD-ul şi Tăriceanu- fiind vocea ALDE, mergem mai departe.

Citește și: Declarațiile adolescentei din Turda care a fost RĂPITĂ, SECHESTRATĂ și VIOLATĂ de un străin: Ce i-a spus acesta

Tăriceanu este unul dintre prietenii noştri senzaţionali. Eu îl ador pe Tăriceanu pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume, pentru faptul că se bate permanent pentru drepturile şi libertăţile românilor. Îi pune la punct pe ”ăştia din Statul de Drept. Este un om senzaţional. Gândeşte la fel ca şi noi. Cum să nu ne înţelegem cu un astfel de partener? E ca în vorba cântecului: ”gândim la fel, simţim la fel, acţionăm la fel”. Nu am avut cu Tăriceanu nici o ceartă, în nici un fel. Şi de aceea încercăm cât putem să rezolvăm şi problema aceasta internă pe care o au ei(ALDE), Tăriceanu şi Daniel Constantin. Probabil lucrurile se vor lămuri după ce va avea loc Congresul partidului lor. Lucrurile vor intra în normalitate. Noi suntem legaţi de Tăriceanu foarte mult şi considerăm ca pesedişti că singurii liberali cu care ne putem înţelege sunt cei din ALDE. Am spus asta public tot timpul. Deşi ne înjurau liberalii sau Raluca Turcan ne critica împreună cu Alina Gorghiu. Încă îi îndrumăm pe toţi liberalii din PNL să iasă de sub pălăria portocalie a PD-ului şi să se mute în ALDE. Toţi cei cu care am făcut în trecut alianţa USL şi au votat împotriva sistemului băsist să se mute la ALDE.

Citește și: Cea mai nouă DESCOPERIRE pentru bolnavii de cancer: Cum se oprește dezvoltarea tumorilor

Nu ştiu ce să zic despre Iohannis decât un singur lucru. După pierderea procesului cu ultima casă de la Braşov şi de la Curtea de Apel are o problemă de imagine cât Munţii Carpaţi. Se pune foarte mult accent pe acest aspect. E totodată o lecţie pe care o primeşte Iohannis de la cei pe care i-a apărat, adică de la BINOM. Lucrurile sunt foarte simple şi vizibile. Adică aceeaşi judecători ce judecă cazul jurnaliştilor de la Antena 3 vs Kovesi a judecat şi procesul preşedintelui Iohannis. Dacă în prima speţă şi-au bătut joc de ziarişti, în cazul lui Iohannis acelaşi complet judecă total altfel lucrurile şi îl face praf, susţinând poziţia magistraţilor de la Braşov, ce explică achiziţia acelei case prin intermediul unor acte false. Probabil că i se comunică lui Iohanis că trebuie să înţeleagă faptul că sistemul acesta este foarte flexibil. Noi nu suntem prieteni cu acest sistem care încalcă legile în general. ”, a adăugat Ștefănescu pentru sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.