Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD, atac dur la adresa lui Klaus Iohannis: Ce i se reproşează şefului statului

psd sigla

Partidul Social Democrat afirmă că demersul preşedintelui Klaus Iohannis de a contesta la Curtea Constituţională legea privind eliminarea a 102 taxe reprezintă un gest cu motivaţii exclusiv politice şi care nu ia în considerare interesele românilor. "Decizia de astăzi a preşedintelui Klaus Iohannis este un gest politic, cu motivaţii exclusiv politice, fără a lua în considerare interesele românilor. Fiecare român pierde în fiecare an zeci de ore la cozi pentru a achita cele 102 taxe nefiscale care ar trebui eliminate. Specialiştii apreciază că 90% din timpul petrecut de cetăţeni pentru a achita taxe şi impozite era ocupat tocmai de aceste taxe. Prin această decizie, Klaus Iohannis îi umileşte pe români şi le spune că motivaţiile politice personale sunt mai importante decât interesul legitim al fiecărui român", se arată într-un comunicat al PSD, transmis marţi Agerpres.

Conform sursei citate, PSD a propus în Parlament legea privind eliminarea a 102 taxe pentru a veni "în ajutorul românilor şi firmelor româneşti care se confruntă zilnic cu o birocraţie excesivă". "Am demonstrat cu cifre şi calcule precise că această lege este sustenabilă din punct de vedere bugetar. Am răspuns punctual la toate îngrijorările pe care preşedintele Iohannis le-a exprimat public. Mai mult, legea a fost votată în Parlament cu o largă majoritate, de către toate partidele, ceea ce înseamnă că marea majoritate a românilor, prin reprezentanţii lor, o susţin", subliniază social-democraţii.

Ei susţin că, deşi au prezent argumente, "Klaus Iohannis a luat astăzi o decizie împotriva românilor". "Din păcate, observăm şi un exces periculos în ceea ce priveşte sesizările la Curtea Constituţională. Preşedintele Iohannis încearcă să folosească CCR pentru a bloca o lege, având motivaţii strict politice", se arată în comunicat. PSD dă asigurări că toţii parlamentarii social-democraţi care se vor regăsi în viitorul Legislativ "vor acţiona pentru ca această lege să fie pusă în practică, astfel încât românii să nu mai plătească aceste taxe". "Klaus Iohannis se poate opune o dată, dar nu se poate opune la infinit dorinţei fireşti a românilor de a se alătura clasei de mijloc", precizează PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.