Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD: Avem de-a face cu un joc politic extrem de riscant al Guvernului elen

Titus Corlatean

Senatorul PSD Titus Corlatean, fost ministru de Externe, a afirmat joi, la RFI, ca discursul transant al premierului elen Alexis Tsipras, care i-a adus câstigarea alegerilor în Grecia, 'nu se poate schimba de pe o zi pe alta' si a calificat jocul politic al Guvernului de la Atena ca fiind unul 'extrem de riscant'.

'Avem de-a face cu un joc politic extrem de riscant al Guvernului de la Atena, care s-a angajat si în aceasta formula aparent democratica de referendum în care premierul grec îsi îndeamna cetatenii sa voteze împotriva planului de restructurare a datoriei si a celorlalte conditii puse de partenerii europeni. E foarte, foarte greu de vazut daca un astfel de joc politic este sustenabil si chiar poate dura la nesfârsit din partea autoritatilor din Grecia', spune Titus Corlatean.

În opinia fostului ministru de externe, discursul 'populist' al premierului elen 'nu poate genera solutii si risca sa agite si mai mult contextul si asa tensionat din Grecia: am vazut cozile lungi nu doar ale pensionarilor la bancomate'.

Referindu-se la Republica Moldova, Corlatean a apreciat ca 'exista multe riscuri pentru aceasta tara, în momentul de fata, însa orientarea proeuropeana a Chisinaului va continua'.

'Republica Moldova nu doar ca a semnat un acord politic si economic cu UE, dar la alegerile locale care tocmai s-au încheiat un numar decisiv de primari per ansamblul tarii, de consilieri în raioane, au fost alesi pe listele partidelor cu orientare pro-europeana', a argumentat senatorul PSD.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.