Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD: Brexitul are un impact sever asupra dimensiunii de securitate și apărare

PSD2

Eurodeputatul PSD Victor Boștinaru, vicepreședintele Grupului S&D din Parlamentul European pentru politică externă, consideră că ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană are un impact sever asupra dimensiunii de securitate și apărare. În acest context și din cauza amenințărilor și vulnerabilităților globale, acesta susține că este nevoie de un demers de securizare a Uniunii pe cinci linii de acțiune: securitate și apărare, contraterorism, securitate cibernetică, securitate energetică și comunicare strategică.

'Nu discutăm astăzi despre strategia globală a Federicăi Mogherini, ci despre Strategia Uniunii Europene. Însă, pentru a deveni o strategie, aceasta trebuie să fie integrată în mod explicit în acțiunea zilnică a tuturor statelor membre astfel încât să devină relevantă pe plan global. Cred că este timpul să folosim toată greutatea noastră politică și economică și toate instrumentele pe care le avem la dispoziție pentru a acționa într-o manieră credibilă, pragmatică și responsabilă în toate dimensiunile acțiunii noastre globale.

Mă voi referi în mod special la diplomație, securitate și apărare, în condițiile în care cred sincer că aceste dimensiuni trebuie să exprime interesele tuturor celor 27 de state membre.

În acest sens, în contextul unui cadru de securitate global amenințat de tot mai multe crize, de noi vulnerabilități și factori de instabilitate politică, aș dori să subliniez importanța priorității 'securizării Uniunii', cu cele cinci linii de acțiune puternic interconectate: securitate și apărare, contraterorism, securitate cibernetică, securitate energetică și comunicare strategică', a declarat eurodeputatul român în plenul Parlamentului European reunit în această săptămână la Strasbourg.

'În ceea ce privește securitatea și apărarea, insist asupra unui efort concertat pentru asigurarea securității colective alături de NATO, repet, alături de NATO, de o manieră complementară și sinergică. Ieșirea Regatului Unit din UE are un impact sever asupra dimensiunii de securitate și apărare, ținând cont de potențialul enorm pe care Regatul Unit îl avea și de aceea cred în consolidarea acestei dimensiuni. Închei spunând că, ideea cooperării NATO și a antrenării în programe comune de grupuri de luptă va contribui la complementaritatea și interoperabilitatea cu Alianța', a mai aratat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.