Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD cere plafonarea urgentă a preţurilor: 'Dacă nu o va face astăzi, PSD are pregătit și va depune un proiect de lege'

Facebook
simonis alfred

Liderul deputaților PSD Alfred Simonis a anunțat că partidul are pregătit un proiect de lege, care va fi adoptat în regim de urgență, pentru plafonarea prețurilor la alimentele de bază, în cazul în care Guvernul nu ia miercuri măsurile ce se impun.

„Prețurile au luat-o razna! Și asta s-a întâmplat pentru că, odată cu decretul privind instaurarea stării de urgență, nu a fost adoptat și actul normativ care ar fi plafonat prețurile. Speculanții au fost lăsați să profite de criză și să-și umple buzunarele pe spatele suferinței oamenilor. Guvernul trebuie să ia măsuri urgente, dincolo de sloganuri, bătăi pe umăr și bune intenții”, a scris Alfred Simonis, miercuri, pe Facebook.

Social-democratul a adăugat că, în cazul în care în ședința Executivului nu va fi luată această măsură, PSD are deja pregătit un proiect de lege în acest sens.

„Dacă nu o va face astăzi (miercuri - n.r.), PSD are pregătit și va depune un proiect de lege, pe care îl vom adopta în regim de urgență, prin care să plafonăm prețurile la alimentele de bază, medicamente și produse sanitare. Dar nu la valoarea lor de astăzi, ci la media prețurilor din ultimele 3 luni. În plus, speculanții trebuie să plătească foarte dur pentru faptele lor!”, a conchis Simonis.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul, pentru instituirea stării de urgență pe o perioadă de 30 de zile, în contextul epidemiei de coronavirus.

În acest interval, dacă va fi nevoie, pot fi plafonate „prețurile la medicamente și aparatură medicală, la alimentele de strictă necesitate și la serviciile de utilitate publică, cum ar fi energia electrică și termică, gaze, alimentare cu apă, salubritate, carburanți, în limita prețului mediu din ultimele trei luni dinaintea declarării stării de urgență”, a afirmat șeful statului, luni.

Camera Deputaților și Senatul urmează să aprobe măsura stării de urgență, joi, într-o ședință de la ora 12.00. Guvernul are, miercuri, întrunire, de la ora 17.00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.