Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD cheamă parlamentarii la muncă. Firea: 'Trebuie să facă minimul efort să vină la ședință 2-3 zile pe sāptāmânā'

Inquam Photos / George Calin
Senat plen Gabriela Firea

Senatorul PSD Titus Corlăţean a propus luni, în plen, în contextul deciziei Guvernului de redeschidere a şcolilor, prezenţa fizică a parlamentarilor la activităţile din Camera legislativă superioară, cu respectarea măsurilor sanitare de siguranţă.

"Am mandatul grupului senatorial PSD să supun atenţiei dumneavoastră şi Biroului permanent, pentru perioada care urmează, să fie luată o decizie de reîntoarcere la activitatea în Senat cu o prezenţă fizică. Câtă vreme Guvernul a luat decizia redeschiderii şcolilor cu prezenţa copiilor, cu măsurile de siguranţă, măsurile sanitare care se impun, câtă vreme şi procesul de vaccinare avansează, cred că este datoria, este obligaţia membrilor Senatului României şi Parlamentului să se întoarcă la muncă nu doar virtual, ci cu o prezenţă fizică, cu măsurile care se impun şi pe care Secretariatul General le cunoaşte foarte bine", a transmis Corlăţean.

Ulterior, un apel pentru eliminarea şedinţelor online a lansat şi senatoarea Gabriela Firea.

"Cerem redeschiderea Parlamentului, cu participarea fizică la lucrări a parlamentarilor! Dacă în viziunea Guvernului, evoluțiile în scădere ale pandemiei au permis redeschiderea școlilor (in sfarsit!) dar și a păcănelelor, a restaurantelor și teatrelor, atunci nu mai e nicio scuză pentru Parlament să continue desfășurarea lucrărilor în regim online. Parlamentarii trebuie să facă minimul efort să vină la ședință 2-3 zile pe sāptāmânā. Deci parlamentarii nu mai au acum nici cel mai mic motiv pentru a justifica activitatea în regim online. PSD solicită președinților celor două camere ale Parlamentului să dea dispozițiile necesare pentru reînceperea activității parlamentarilor, cu prezența fizică și, desigur, cu celelalte reguli de prevenție – distanțare, măști, dezinfectanți etc", a scris Firea pe Facebook.

Propunerea PSD va fi discutată în Biroul permanent, a precizat preşedintele Senatului, Anca Dragu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.