Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD: 'Creşterea salariului minim, o necesitate!'

bani-lei-salariu

"PSD îi susține pe români, PNL (de)servește corporațiile! Această evidență este clară mai ales în privința salariului minim", precizează PSD într-un comunicat de presă.

"PSD a crescut salariul minim în România, așa cum nimeni n-a făcut-o vreodată!

Din 2016 și până acum, majorarea salariului minim net – adică bani în mână - este de 36%, de la 925 la 1263 de lei. Angajații cu studii superioare primesc salariu minim diferențiat, 1414 de lei, în prezent, în timp ce în construcții acesta este de 2363 de lei.

PNL nu a susținut niciodată creșterea a salariului minim! Dimpotrivă, a considerat-o ”distructivă”, în documente asumate public de diverși lideri și reprezentanți. Liberalii lui Orban au mers până acolo încât au susținut că majorarea salariului minim este o măsură ”populistă”, fundamental anti-socială ”că se impune” abandonarea ei.

Prin astfel de atitudini și politici se face diferența clară între un partid care ține cu românii, precum PSD, și unul ca PNL care susține creșterea profiturilor corporațiilor, inclusiv pe seama exploatării pe nimic a muncii oamenilor.

Iar realitatea demonstrează că politica PSD este benefică! Creșterea salariului minim a atras și majorarea celorlalte salarii, inclusiv în mediul privat, creșterea puterii de cumpărare și veritabile recorduri de creștere economică.

România, în niciun caz nu a devenit mai putin atractivă, pentru că muncă este mai bine plătită, așa cum acuzau Iohannis și PNL. Numărul firmelor cu capital străin, nou înființate în România, este mai mare cu 9,1%, în primul trimestrul al acestui acest an față de anul trecut. Este proba clară că guvernarea PSD asigură un mediu economic bun, atractiv pentru companiile oneste care vor să facă afaceri corecte la noi în țară", se mai arată în comunicatul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.