Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD, criticat dur după ce i-a solicitat demisia lui Bădălău de la Curtea de Conturi: 'Este absolut ipocrit, jenant şi penibil să îşi protejeze astfel corupţii'

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
badalau

Liderul grupului parlamentar al USR din Senat, Radu Mihail, a criticat luni PSD, despre care a afirmat că "îşi protejează corupţii", având un comportament "ipocrit" în cazul lui Niculae Bădălău, în contextul în care social-democraţii i-au solicitat demisia de la Curtea de Conturi după ce DNA a dispus reţinerea sa.

"Am solicitat Birourilor permanente reunite să accelereze procesul de revocare a lui Bădălău din funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de audit din cadrul Curţii de Conturi. PSD îi cere demisia. Este absolut ipocrit, jenant şi penibil pentru cel mai mare partid din România să îşi protejeze astfel corupţii. Aşteptăm să se trezească (...) şi să înceapă procedura de revocare acum, pentru că ne facem de râs şi punem în discuţie credibilitatea Autorităţii de audit în faţa Uniunii Europene şi acest lucru nu ni-l putem permite. România trebuie să demonstreze că este un stat capabil să respecte regulile şi are dreptul şi merită să primească toţi banii europeni pentru care ne-am luptat atât. Mi se pare arhisuficient că a fost reţinut de DNA. Acest motiv se adaugă altor motive şi omul trebuie să plece de acolo", a afirmat Radu Mihail, la Parlament.

Potrivit lui Radu Mihail, "reţinerea lui Bădălău este o demonstraţie clară că PSD este un partid corupt care îşi protejează corupţii".

"Domnul Bădălău are un istoric. A fost numit în acea funcţie de către domnul Ciolacu. PSD i-a creat cadrul acestui domn Bădălău să ajungă în acea funcţie. PSD a modificat legislaţia de funcţionare a Curţii de Conturi special pentru ca domnul Bădălău să poată să acceadă această funcţie, el neavând niciun fel de pregătire în domeniu, (...) deşi legea spunea clar că ai nevoie de expertiză în domeniul de specialitate. PSD a schimbat legea şi omul a ajuns în funcţie", a explicat parlamentarul USR.

El a menţionat că "o bucată importantă din PNRR, 27 miliarde de lei, era controlată de Bădălău".

Potrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu ziua de duminică, a lui Niculae Bădălău, la data faptelor consilier de conturi în cadrul Curţii de Conturi a României şi vicepreşedinte al Autorităţii de audit din cadrul aceleiaşi instituţii, pentru comiterea infracţiunilor de dare de mită, în formă continuată, şi trafic de influenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.