Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD da asigurari: Orice ales care pleaca la alt partid NU isi pierde mandatul

red psd
Dupa avertizarile repetate ale sefilor Aliantei Crestin Liberale privind iminenta pierderii mandatelor daca vor alege sa migreze spre alte partide, PSD comunica OFICIAL ca absolut nici un ales local nu isi pierde mandatul daca pleaca la alt partid: "Am luat act de anuntul facut astazi de Klaus Iohannis, conform caruia ACL va ataca OUG privind Statutul alesilor locali la Curtea Constitutionala, dar si de amenintarile directe formulate de prezidentiabilul ACL la adresa alesilor locali, care nu vor dori sa mai urmeze linia de apropiere de Traian Basescu, impusa de conducerea PNL.
Mi se pare scandalos sa formulezi astfel de amenintari la adresa unor oameni care au fost fortati sa urmeze o linie politica despre care nu i-a intrebat nimeni nimic. Santajul si presiunea asupra primarilor nu reprezinta un comportament de om politic democrat, care mai doreste sa fie si presedintele Romaniei.
Inainte de orice, as vrea sa subliniez lipsa totala de legitimitate a liderilor PNL si PDL de a vorbi despre migratie. In perioada 2005-2006, PSD a pierdut aproape 600 de primari, din care peste 400 doar in 2006. Mai mult de 300 dintre acestia au mers la PD. Si liberalii au luat aproape 200 de primari de la PSD. Modificarea Statutului alesilor locali, din 2006, modificare prin care a fost interzisa migratia, a accelerat fenomenul, in cele 45 de zile in care alesii locali au putut opta pentru un partid sau altul. Pentru doua partide care au incercat sa distruga, prin migratie, infrastructura locala a PSD este un act de maxima ipocrizie sa vina astazi cu astfel de mesaje si actiuni.
Le transmit alesilor locali care se tem de amenintarile domnului Iohannis ca acesta si ”specialistii” sai nu au deloc dreptate – nimeni nu isi va pierde mandatul pentru ca asa doreste domnul Iohannis. Desi cei mai multi nu stiu, prevederea din 2006, privind cele 45 de zile in care alesii puteau opta pentru un partid, a fost declarata neconstitutionala, dar cei care au trecut la alte formatiuni nu au pierdut mandatele. Deciziile CCR se aplica pentru viitor si nu retroactiv. O lege este prezumata ca fiind constitutionala la momentul emiterii. Deci, chiar si in situatia, improbabila, in care OUG ar fi declarata neconstitutionala, cei care au ales sa nu accepte alianta cu Basescu nu isi vor pierde mandatul, indiferent cat ii ameninta domnul Iohannis. Aceasta este o chestiune juridica, iar dreptul nu are legatura cu isteriile politice ale domnului Iohannis. 
Dincolo de asta insa, garantez ca OUG este constitutionala si respecta toate principiile Legii fundamentale. Constitutia Romaniei nu are nicio prevedere care sa faca referire la posibilitatea de pierdere a mandatului unui ales local, indiferent de motiv.", sustine Dan Sova, purtatorul de cuvant al PSD intr-un comunicat remis redactiei stiripesurse.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.