Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD dă UDMR afară din Guvern? Dragnea: Avem majoritate și fără ei

CONGRES UDMR - MIERCUREA CIUC

Prin vocea vicepremierului Liviu Dragnea, PSD le transmite partenerilor de la guvernare că riscă să fie dați afară din coaliția de la putere dacă pun presiuni.

 ”Noi avem majoritate parlamentară și fără UDMR, așa că nu poate să pună presiuni. Nu există termenul de ținut. Asemănarea cu Tirolul de Sud este greșită și nu se poate compara cu ce se întâmplă în Harghita și Covasna. Noi nu suntem de acord cu autonomia pe criterii etnice.Nu este nicio posibilitate de compromis între noi şi UDMR. Aşa cum toate guvernele, indiferent de culoarea politică, au rezistat de-a lungul anilor la aceste iniţiative care, într-adevăr, se intensifică în preajma unor alegeri importante, nici nu ne facem probleme că nu rezistăm şi nu susţinem, aici discutăm de caracterul unitar al statului român. , a declarat Dragnea la antena 3.

Vicepremierul a adăugat că, deşi promovarea unui proiect de lege privind autonomia nu a fost asumat oficial de reprezentanţii UDMR, Guvernul urmăreşte cu atenţie toate evoluţiile pe acest subiect.

'Eu personal am întrebat, cred că acum două sau trei săptămâni, la o întâlnire politică, dacă în mod oficial UDMR susţine acest demers. Răspunsul pe care l-am primit a fost nu. Asta nu înseamnă că nu suntem atenţi la orice acţiune se întreprinde, la orice acţiune care este publică sau mai puţin publică şi că nu beneficiem şi noi de informaţiile la care avem acces, pentru a fi pregătiţi pentru orice situaţie. Pe de altă parte, nici nu vrem să escaladăm un conflict în acea zonă', a explicat Liviu Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.