Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD, despre acţiunea lui Dragnea împotriva Comisiei Europene: Sunt vizate două Rapoarte emise de OLAF care stau la baza unei anchete a DNA

Inquam Photos / Octav Ganea
liviu dragnea gesturi

Liviu Dragnea a dat în judecată Comisia Europeană, la Tribunalul UE din Luxemburg, încercând, pe o cale colaterală, să obţină anularea raportului OLAF care constata fraudă cu fonduri europene în dosarul Tel Drum în care este inculpat liderul PSD de către procurorii DNA. Într-un răspuns pentru STIRIPESURSE.RO, reprezentanţii PSD precizează că este vorba despre două rapoarte ale OLAF.

CITEȘTE ȘI: Elimină rapid durerea de cap, măsea şi nu numai: Top 10 cele mai eficiente analgezice

"Președintele PSD confirmă că a fost depusă o acțiune la Tribunalul General al UE în legătură cu două Rapoarte emise de OLAF care stau la baza unei anchete a DNA. Acest caz se află în analiza instanței de judecată, iar alte detaliile suplimentare vor fi oferite pe parcurs", precizează PSD pentru STIRIPESURSE.RO.

STIRIPESURSE.RO a anunţat duminică, în premieră, că pe site-ul Curții Europene de Justiție este înregistrată Dragnea vs. Comisie în data de 11 decembrie 2018, fără a fi furnizate însă detalii.

Cauza, AICI!

Comisia Europeană a anunțat, într-un răspuns pentru MEDIAFAX, că a fost notificată cu privire la acțiunea în instanță a liderului PSD Liviu Dragnea și precizează că va depune observațiile într-un timp adecvat, menționând că respectă independența OLAF și a instanțelor.

OLAF a anunţat și că a identificat probe care sugerează colaborări secrete între beneficiarii fondurilor, funcţionari publici şi firmele contractate, inclusiv falsificare de documente în timpul procedurilor de achiziţie.

De altfel, sesizarea OLAF a stat la baza deschiderii dosarului „Tel Drum”, în care, în 13 noiembrie, procurorii DNA au anunţat, oficial, că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte.

CITEȘTE ȘI: Cele mai EFICIENTE exerciții pentru FESE rotunde și ferme

Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Procurorii au pus, în luna noiembrie 2017, sechestru de peste 127 milioane lei (peste 27 de milioane euro) asupra bunurilor lui Liviu Dragnea în dosarul Tel Drum. Un teren de aproape 3.000 de metri, un apartament de 80 de metri pătraţi, două maşini şi mai multe sume de bani aflate în conturile liderului PSD sunt printre bunurile sechestrate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.