Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD discută în BPN, luni, despre pregătirile pentru Congres și propunerile de vicepremieri

ziaruldevalcea.ro
sigla PSD

Biroul Permanent Național al PSD are ședință luni, ora 11.00, la sediul din Kiseleff. Social-democrații vor discuta despre pregătirea Congresului extraordinar și noile propuneri de vicepremieri, Eugen Teodorovici și Ștefan Radu Oprea fiind printre variante au spus surse din partid pentru MEDIAFAX.

Referitor la Congresul în care social-democrații vor alege conducerea PSD și vor schimba statutul, în BPN de luni vor fi discuții despre chestiuni organizatorice documentele care vor fi aprobate, participanții, etc, au precizat sursele citate.

La ședința CEx de vineri au fost stabilite trei comisii: comisia de statut, comisia care face programul politic, condusă de Marian Oprișan, și comisia care face programul de guvernare, condusă de Mihai Fifor.

Un plan avut în vedere ar fi ca PSD să facă propunere interimară pentru funcția de vicepremier pentru parteneriate strategice, după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat numirea lui Titus Corlățean pentru acest post în Executiv au explicat sursele menționate.

De asemenea, Viorel Ștefan ar urma să demisioneze, iar PSD să propună ca vicepremier interimar pe altcineva. Viorel Ștefan a fost numit membru al Curţii de Conturi a Uniunii Europene, mandat care începe de la 1 iulie.

Prin urmare, variante posibile pentru cele două interimate ar fi Eugen Teodorovici, în locul lui Viorel Ștefan, iar pentru portofoliul de vicepremier pe parteneriate strategice Ștefan-Radu Oprea, ministru pentru Mediul de Afaceri, au adăugat sursele din PSD.

Unii social-democrați au sugerat ca ambele propuneri pentru vicepremieri plini să fie făcute concomitent, aproape de perioada expirării interimatului, interval care durează 45 de zile, potrivit legii, au explicat sursele citate.

Prin urmare, partidul ar putea propune alți doi social-democrați pentru cele două funcții în Guvern, după Congresul din 29 iunie sau în pregătirea evenimentul la care va fi aleasă conducerea PSD și va fi modificat statutul în sensul revenirii la alegeri prin delegați.

La CEx al PSD de vineri a fost stabilit Congresul extraordinar pe 29 iunie. Paul Stănescu a demisionat din funcția de președinte executiv interimar al partidului, însă a anunțat ulterior că ar putea candida pentru funcția de vicepreședinte PSD.

Surse social-democrate au declarat, pentru MEDIAFAX, că Viorica Dăncilă le-a transmis colegilor din CEx că nu vrea să candideze la prezidențiale și că îl va sprijini pe cel pe care îl va nominaliza PSD. Printre cei care ar fi interesați să intre în cursă sunt Eugen Teodorovici, Olguța Vasilescu și Marian Oprișan, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

Partidul ia în calcul și varianta unui prezidențiabil din afara partidului.

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis, vineri, o scrisoare premierului în care a expus motivele refuzului de numire a lui Titus Corlățean în funcția de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice, argumentând că acesta a gestionat defectuos activitățile ca ministru de Externe.

În schimb, șeful statului a semnat decretele pentru numirea Anei Birchall la Ministerul Justiției, a Roxanei Mînzatu la Fonduri Europene și a Nataliei Intotero la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.