Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD e implicat în SCANDALUL anului: A cerut consultanți de la Cambridge Analytica, dar partidul a fost REFUZAT din cauza salariului oferit

PSD2

PSD e implicat în scandalul care cutremură mapamondul! New York Times relatează că PSD a cerut un consultant de la Cambridge Analytica în timpul campaniei electorale din 2016. Este citat un consultat britanic, Rupert Wolfe Murray, care susține că a primit din partea Cambridge Analytica o ofertă de a se alătura echipei PSD. Se pare că oferta PSD a fost refuzată din cauza salariului.

Consultantul susține că a fost abordat înainte de alegerile parlamentare din 2016, pentru a trimite o echipă de 2-3 oameni în staff-ul de campanie al social-democraților. Acesta a citat dintr-un e-mail în care Mark Turnbull, unul din directorii de la Cambridge Analytica, a menționat o solicitare în care vorbea despre posibila asistență în campanie, care presupunea consultanță strategică pentru 2-3 luni, scrie libertatea.ro.

Citește și: Se anunță creșteri salariale de 20%: Ce angajați de la stat sunt vizați

Consultantul spune că a refuzat oferta pentru că nu se implică în contracte cu partide politice, dar jurnaliștii de la New York Times, care citează AP, spun că este neclar dacă Cambridge Analytica a jucat un rol sau nu în influențarea alegerilor din 2016 în favoarea PSD.

 

În articol se precizează că social-democrații au câștigat alegerile cu 46%, în timp ce liberalii au obținut un procent de doar 20%. O investigație Rise Project arată că SCL Group, o companie britanică afiliată Cambridge Analytica a deschis la București un birou încă din 2011.

Rupert Wolfe-Murray este jurnalist şi regizor de documentare. El a scris pentru Dilema Veche şi a locuit o vreme în România.

Citește și: Abia acum s-a aflat: Ce l-a răpus pe Andrei Gheorghe – trebuia să se opereze

Cambridge Analytica, o firmă de consultanță politică care l-ar fi ajutat pe președintele american Donald Trump în campania din 2016, a accesat în mod ilegal datele a 50 de milioane de utilizatori de Facebook, scrie presa americană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.