Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD externalizează războiul cu băncile: un europarlamentar sesizează Comisia Europeană

arhiva personala
Razvan Popa

Europarlamentarul PSD Răzvan Popa a anunțat, miercuri, că va sesiza Comisia Europeană cu privire la manipularea ROBOR de către bănci, precizând că va cere de urgență o poziție pe subiect de la comisarul european Margrethe Vestager.

Citește și: SONDAJ Politico.eu - PSD este în scădere. PNL și ALDE sunt în creștere

De asemenea, Răzvan Popa susține că va propune audierea doamnei Margrethe Vestager în Comisia de bugete a Parlamentului European, pe tema practicilor neconcurențiale din sistemul bancar, potrivit unui comunicat de presă al PSD, remis miercuri.

„Informațiile care au apărut în România indică elemente de o mare gravitate. Dacă acestea se confirmă, atunci avem practic o înțelegere neconcurențială între bănci, care vine direct împotriva intreselor clienților sistemului bancar. Înțeleg că și în Parlamentul României va avea loc o investigație și este foarte bine, pentru că tema este de maximă preocupare pentru cetățeni. Nu este normal ca modul de calcul al ROBOR, care influențează nivelul ratelor, să fie decis prin metode netransparente. Economia de piață trebuie să însemne corectitudine și concurență, nu înțelegeri ascunse între bănci, în urma cărora să piardă simplul cetățean.

Aceste informații vor fi comunicate Comisarului european pentru Concurenţă, Margrethe Vestager, căruia i se va solicita în mod urgent o poziție. De asemenea, voi propune audierea doamnei Vestager în Comisia de bugete a Parlamentului European, pentru a discuta în mod clar despre soluțiile pe care Comisia Europeană le are în vedere pentru a stopa practicile anticoncurențiale din sistemul bancar”, a afirmat Răzvan Popa.

Pe de altă parte, și președintele PNL Ludovic Orban, a anunțat că va trimite, săptămâna viitoare, Comisiei Europene un material informativ despre OUG 114/2018 privind unele măsuri fiscale, printre care introducerea „taxei pe lăcomie” pentru bănci.

Totodată, biroul permanent al Senatului a aprobat, marți, solicitarea președintelui Comisiei economice, Daniel Zamfir, pentru desfășurarea unei anchete parlamentare la Consiliul Concurenței cu privire la analizarea unui raport de investigație referitor la manipularea ROBOR, a anunțat senatorul ALDE.

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a fost invitat la audiere în comisiile reunite buget-finanțe ale Parlamentului, joi de la ora 11.00, însă acesta nu va participa, purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, precizând că la acea oră e programată ședința de politică monetară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.